2011 The Peacock News (Leeds United)

Vinner Årets Medlemsblad sesongen 2010/11 er The Peacock News (Leeds United). Supporterklubben med vel 4000 medlemmer produserer et medlemsblad som har alt en supporter kan tenke seg. Kostnadene brukt til å lage et informativt blad er stort, og med opp mot 700 sider totalt denne sesongen totalt er det ikke mindre en imponerende hva de har fått ut av egne midler. Flott kontakt med både klubben innad og supportere over hele landet er topp, noe som stadig blir framhevet i bladet. Masse reiseskildringer, presentasjoner av trenere i klubben samt facts og siste nytt om Leeds by ispedd flotte bilder, gir leserne mange gleder når bladet dumper ned i postkassa. Her er det så mye godt fotballstoff at man trenger ikke være Leedsupporter for å glede seg over bladet.

Redaktør Svend Anders Karlsen-Moum gjør en solid jobb med en forholdsvis liten stab som kunne med hell kunne ha vært større, men det merkes ikke på kvaliteten. A5 formatet har Leeds valgt å holde på og dette gjør bladet lett håndterbart. Papirkvalitet er meget bra, alt av bilder er i farger og layouten er ryddig og holdt i klubbfargene. Leserne sitter da igjen med et supporterblad av høy kvalitet, og en undersøkelse har vist at det er det medlemmene ønsker. Full salutt til et medlemsblad som med syv utgaver dette året fullt fortjent er øverst på pallen.

Kåringen av årets medlemsblad har en lang tradisjon i SBF. Kåringen startet allerede i 1990/91 slik at det i fjor ble et lite jubileum med den tyvende kåringen på rad. Vinneren i fjor ble medlemsbladet til Liverpool, The Kopite som dermed hentet inn sin tredje og vel fortjente utmerkelse. De vant første gang allerede i 1993/94 sesongen, så her snakker vi om en lang og god tradisjonsbærer.

Det samme kan sies om andre sterke prisvinnere som f.eks bladet til Manchester United, United Supporteren, med ikke mindre enn seks titler hvorav fire på rad fra sesongen 1990/91 og Arsenal, The Gunners Post, med fire seire, den siste for 2006/07 sesongen. Leeds United, The Peacock News, og Derby County, NorRam, har begge vunnet to ganger. Vi merker oss også at klubber som Stockport County, Macclesfield, Scarborough og Celtic har vunnet hver sin gang. Det er altså mulig for «små» klubber å gå helt til topps i kåringen.

Runners up: The Gunners Post (Arsenal) og United Supporteren (Manchester United).

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.