2023 NorRam (Derby County)

Sesongen 2022/23 var den første normale sesongen i Storbritannia helt uten begrensninger på grunn av pandemi og smitte. Mange klubber har gitt ut glimrende medlemsblader hele tiden, og det har vært vanskelig for juryen å peke ut en vinner. Hvem er best, og hvem gir mest tilbake til medlemmene ut fra tilgjengelige ressurser?  Derby-supporternes medlemsblad i Norge har i mange år vært blant de aller beste, og er tidligere tildelt flere priser. Det er nesten som et magasin å regne, og helt på høyde med de andre store som både har mer ressurser og flere medlemmer. Derbys ligaposisjon er heller ikke hva den en gang var, men NorRam løfter bladet til seier denne sesongen og leverer eksemplarisk til sine medlemmer.

Magasinet kommer ut fire ganger pr sesong, og stort sett med 112 sider eller mer. Klubbens farger preger forsiden, og både utgaver og år er markert godt synlig på A4 utgavene i glanset papir. Informasjonen om supporterklubben er ryddig, og det er bilder i farger på de fleste sidene i bladet.

Ellers i bladet er det en fiks kombinasjon av nyheter og gammel mimring, med tabeller og oppsummeringer av sesonger.

Dette gjør at det er en slags kombinasjon av fanzine og medlemsblad. Leserne får også utfolde seg med reisebrev og ytringer. Selv om det er et blad for Derby, kritiseres egen klubb på riktig måte - også noe som gir en veldig positiv effekt.  Det er litt over 400 medlemmer i Derbys supporterklubb, og de får maks valuta når de mottar bladet i posten.

Redaktør Ketil Jacobsen skal sammen med Inge Haagensen ha full ære og mange gratulasjoner for hva de får til. Det må gå mye tid til å presentere et så bra medlemsblad.  Særlig etter at de fikk
A4-utgaver er bladet fantastisk. Hadde klubben i England vært like god som dette medlemsbladet ville de vært med i Champions League. Gratulerer til supporterklubb, redaksjon og alle medarbeidere. En fullt fortjent pris for sesongen 2022/23.

 

2022 - United Supporteren (Manchester United)

Pandemien har gitt seg, og igjen har vi startet å reise og se på våre kjære klubber. Det å skrive medlemsblad har vært en stor utfordring de siste to sesongene, men samtidig som alle klubber har klart seg gjennom krisen med begrenset tilgang til stoff og kontakter, er det nå igjen liv og røre og på vei tilbake til normalen.

I sesongen 2021/22 var det veldig mange klubber som gjorde en imponerende innsats med å gi ut medlemsblader. For å trekke frem noen var Derby County igjen blant de aller beste, og også Stoke City har gitt ut blader av imponerende kvalitet. Liverpool sitt The Kopite var også helt i toppen, men denne sesongen skulle det bli United Supporteren som er Manchester Uniteds supporterklubbs sitt blad som stakk av med seieren i knivskarp konkurranse med The Kopite.

Bladet som har Lars Morten Olsen som redaktør, har gjort en kjempejobb for sine medlemmer denne sesongen. Det kommer ut seks ganger pr sesong med 116 sider i hver utgave "spekket" med godt stoff som egentlig treffer alle alderstrinn. Her er historier om dagens situasjon godt blandet med portretter og intervjuer med spillere og managere fra mange tiår tilbake. Samtidig er det bilder av gamle kampsituasjoner der spillere vi nesten hadde glemt lyser mot oss i flotte fargefotos.

Utenom det rent redaksjonelle, tilbyr bladet også veldig god info om kjøp av reiser og billetter, samt et imponerende utvalg av supporterartikler til medlemmene. Supporterklubben sender stadig med vedlegg som postere etc. Dette er noe som faller i smak hos det fleste supportere av Manchester United. Totalt sett er United Supporteren det beste medlemsbladet, og med god og gyldig grunn valg til årets medlemsblad.

Vi tok en prat med Lars Morten Olsen både for å gratulere og høre litt hva som ligger bak arbeidet med å få tittelen årets medlemsblad. Det kan nevnes at Lars Morten har vært redaktør siden 2000.

-Ja, Lars Morten, gratulerer så mye dette var fortjent. -Først må jeg si tusen takk. Det er alltid en ære å få denne prisen selv om vi har lagt ned store ressurser og mye tid på å få til et godt produkt - Dere har jo et medlemsblad som i tillegg til det gode innholdet også har et utseende som er veldig bra. Format og layout er meget bra. Vårt inntrykk at det er lett å lese. -Først og fremst har vi prøvd å forbedre oss redaksjonelt. Vi er flere skribenter. Som du nevner om historikk har vi lagt oss på en linje der vi treffer alle alderstrinn. De siste årene har dette fungert meget bra, og også den yngre generasjon supportere får kjennskap til hva som skjedde for mange år siden. Dette viser oppbyggingen av klubben som fra å ha kanskje vært den beste i Europa nå er inne i en bølgedal. Viktig at vi treffer alle og på alle punkter. 

-Det som også kan nevnes der det visuelle. Vi har en profesjonell designer av bladet og har fått mye skryt for dette. Vi vil alltid prøve å forbedre oss. Derfor er det mange artikler det jobbes mye med og det er ikke så enkelt i dag å få tilgang til spillere og trenere. Tidligere kunne treffe dem på en pub, mens du i dag kanskje får ti minutter og må ha fått spørsmålene godkjente på forhånd. Vi har fått to intervjuer med to spillere og en manager denne sesongen og det er vi meget godt fornøyd med. Samtidig må jeg skryte litt av intervjuet vi hadde denne sesongen med akademidirektør Tony Whelan. Det var eksklusivt og meget bra. Alt i alt er vi fornøyd, og vi jobber hele tiden hardt for å gi våre medlemmer det beste bladet. Igjen på vegne av alle i Manchester United supporterklubb: Tusen takk for prisen for årets medlemsblad. Den henger høyt hos oss!

Ray Tørnkvist og Harald Unhjem har utgjort juryen for årets medlemsblad i sesongen 2021/22.

 

 

 

 

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.