2015 Eirik Aase

PRESSEPRISEN TIL KUNNSKAPRIKE EIRIK AASE

SBF synes norsk media eller hobby journalister skriver mye og bra om britisk fotball, men noen skiller seg ut positivt på ulik vis. Om det er deres engasjement mot Premier League, sitt kjære lag eller grassrotfotballen. SBF gir ut sin pressepris når vi mener det er på sin plass, og i år var vi ikke i tvil hvem som skulle få denne ærefulle prisen.

Eirik Aase har raskt opparbeidet seg en status som sannsynligvis den personen i Norge som vet og skriver best om Championship. Hans hjemmeside www.championshipnorge.com må være en av de mest kunnskapsrike nettsider om «verdens tøffeste liga». Hans presentasjon av lagene, spillere og kamper ligger lysår foran mange andre medier SBF kjenner til. Da snakker vi om nasjonalt og internasjonalt.

Bent Uvaag Johanesen og Trond Fuhre fra SBF styret møtte Eirik Aase på The Scotsman pub lørdag 12. september og vi fikk en meget hyggelig prat med Blackburn Rovers supporteren fra Varhaug. Eirik som var på hovedstadbesøk sammen med sin kjære Oddveig Aanestad Aase.
Mr. Aase er utdannet førskolelærer, men Eirik forteller han akkurat har skiftet jobb til å være lærer på en barneskole på Varhaug.

Det var en meget glad rogalending som mottar trofè, SBF krus og pins. Eirik som har fulgt engelsk fotball fra svært unge barneår og vi må vite hvorfor/når Rovers ble hans favorittlag. Da svarer han med et smil: Min familie var på englandstur og jeg fikk velge en fotballdrakt. Det var ingen tvil for meg, Blackburn Rovers hadde den fineste drakta. Fra den dagen startet min kjærlighet til Ewood Park klubben. I dag reiser Eirik 2/3 ganger i sesongen og følger sitt lag hjemme og på bortebane.
Eirik er født i 1989, og det var en ung norsk supporter som opplevde Blackburn Rovers mottok Premier League pokalen våren 1995. Hans første fotballhelt var ingen ringere enn Henning Berg.

Et naturlig spørsmål for oss var å spørre om hvordan han jobber med alle artikler og analyser på championshipnorge. Når det gjelder pre-match analyser av kamper, så starter jeg ofte mandagen i inneværende uke. Setter opp rammeverket og fyller inn stoff i ukedagene som kommer. Selvfølgelig viktig for meg å få med det siste av skader og andre viktige hendelser før jeg publiserer det, ofte fredags formiddag. At denne mannen har klisterhjerne er vel ingen hemmelighet. Eirik vant NM i quiz om engelsk fotballhistorie live på tv. Dette skjedde når Canal + formidlet engelsk fotball til det norske folk.

I dag samarbeider Eirik med TV2 og det liker SBF godt. Hans arbeide blir bedre distribuert og langt flere kan følge hans kunnskapsrike hjemmeside og stoff TV2 benytter på sine mediesider/studio. SBF har også gleden av å dele mye av Eirik sine artikler på vår Facebookside.

Vi ønsker Eirik lykke til videre med sitt arbeide med championshipnorge. Til stor glede meddeler Eirik, han vil ikke kutte ut hjemmesiden selv om Blackburn Rovers rykker opp eller ned de nærmeste sesongene. Dette kalles ekte vare og engasjement langt over snittet.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.