2009 The Peacock News (Leeds United)

Selv om det er en økende tendens til at flere og flere supporterklubber går over til kun nettbasert drift; er det fremdeles mange som utgir medlemsblader på «gamlemåten». Nivået på medlemsbladene er nok en gang gjennomgående meget høyt! Sesongen 2008/09 var det medlemsbladet til Leeds, The Peacock News, som stakk av med prisen som Årets Medlemsblad. The Peacock News vant tilsvarende pris for sesongen 1996/97 og Honnørprisen forrige sesong. Redaktør for 2008/09 årgangen har vært Svend Anders Moum Karlsen fra Fredrikstad, og har utviklet medlemsbladet voldsomt i positiv retning. Det er spesielt tre punkter som juryen vil fremheve med The Peacock News.

For det første er bredden i stoffet imponerende. Bladet har virkelig noe for enhver smak, og satser mye på supporter relaterte artikler. Layouten er moderne og gjennomført med bruk av klubbfargene hvitt, gult og blått. Likevel er det kontakten redaktøren har innad i moderklubben som imponerer aller mest. Det har resultert i intervjuer med nåværende og tidligere spillere samt manager Simon Grayson. Nevnes kan det at i mars utgaven hadde bladet intervju med tidligere styreformann Leslie Silver og med rockebandet Kaiser Chiefs (hvor alle medlemmene er Leeds supportere). The Peacock News kommer i seks utgaver á ca. 90 sider pr. sesong og er fullspekket med stoff som krever mange timers iherdig innsats.

Juryen for Årets Medlemsblad har bestått av Tom Stalsberg fra Dagbladet og Ray Tørnkvist og Bent Uvaag Johansen fra SBF.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.