2005 United Supporteren (Manchester United)

Medlemsbladet til den skandinaviske supporterklubben for Manchester United ble kåret til «Årets medlemsblad» for sesongen 2004/05. Juryen offentliggjorde resultatet foran en rød hærskare på utestedet John Dee lørdag 4. juni.

Juryen bestod i år av Ray Tørnkvist og Are Guttelvik fra SBF, samt innhentet ekspertise i form av Tips-redaktør Øivind Smestad, som var juryformann. Juryen hadde heller ikke i år noen lett jobb med å kåre vinneren, og etter at finsiktingen var gjort, stod en igjen med et par håndfuller av blader.

Valget falt til slutt på «United-supporteren». I juryens begrunnelse for årets kåring kan vi lese: «Redaktør Lars Morten Olsen har levert et helstøpt produkt, og redaksjonen har klart balansekunsten mellom å være et glossy fotballmagasin og et supporterblad. Det kan ikke være lett å lage et supporterblad for en så kjent klubb, der vi daglig blir oversvømt med informasjon om spillere, kamper og skandaler - og der mange som henvender seg til klubben, møter stengte dører.»

I «United-supporteren» finner vi eksklusive intervjuer med dagens spillere, historikk og artikler om tidligere legender, samt svært fine reiseguider til steder der Manchester United spiller bortekamper i Champions League. Ett av årets numre hadde i tillegg en svært flott Manchesterguide med oversikt over hva som er verd å se i fotballbyen. Juniorene får også sitt, og det er alltid hyggelig å lese om supporteropplevelser og engasjement på alle plan. Juryen syns at bladredaksjonen har fått til et balansert produkt som kan leses av flere generasjoner United-supportere.

Ray Tørnkvist og Are Guttelvik hadde æren av å være til stede på Manchester Uniteds arrangement på «John Dee» lørdag 4. juni, og hva var vel mer naturlig enn å overrekke det synlige symbolet på årets utmerkelse der? SBF benyttet samtidig anledningen til å overrekke klubbleder Marius Silseth en rosebukett i anledning det kommende 25-årsjubileet.

Andre kandidater: Juryen vil ikke underslå at det var veldig jevnt mellom «United-supporteren» og «The Kopite», Liverpoolsupporternes magasin. Med i den siste vurderingsrunden var også «The Gunners Post» (Arsenal) og «Tottenhamsupporteren». Samtlige blader av høy kvalitet, men med noe vekslende journalistisk innsats.

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.