Anders Gustav Holt ble årets supporter

Under TV2s aller siste Premier League-sending på søndag ble vinneren av prisen for årets supporter offentliggjort, og til slutt var det Leeds United-supporteren Anders Gustav Revetal fra Revetal i Tønsberg som trakk det lengste strået i hard kamp med Ole Bernt Krogstad fra Ipswich og Bjørnar Valen fra Tottenham.

Juryens begrunnelse: Valget av årets supporter falt i år på en skikkelig ildsjel i Leeds-miljøet i Tønsberg, nemlig Anders Gustav Holt. Han har gjennom flere år vært en av bærebjelkene i Tønsberg Whites, og gjennom pandemien har han nok en gang stilt opp for Leeds-fansen med sitt brennende engasjement. Vi er ikke i tvil om at dette er et riktig valg og at Anders Gustav fortjener denne prisen. Vi gratulerer!

Slik blir han beskrevet av Anders Palm, leder av Leeds Uniteds norske supporterklubb:

«Vi er ikke i tvil om at han oppfyller kriteriene. Hva Anders Gustav har gjort for oss Leeds fans er nærmest noe vi ikke kan beskrive med få ord på et stykke papir, men må nesten oppleves. Han arrangerer Leeds-treff på restauranten sin på Revetal og fikk Leeds-laget til Norge for å spille privatkamper i både 2011 og 2012. Leeds-entusiasten har til og med leid Elland Road (for 15.000 pund) for at norske fans kunne spille en privatkamp mot ex-Leeds spillere og andre kjente. Og dette midt i sesongen! Ingen har klart dette før.

Anders Gustav har også i alle år sponset Leeds-julebordet i Tønsberg med premier. Rett og slett en mann som må oppleves. Han elsker Leeds United, supporterne og alt rundt.

Mye av dette er ting Anders Gustav har holdt på med i mange år. Både 40- og 50-årsdagene ble feiret i Leeds sammen med andre supportere fra Norge, fortrinnsvis Tønsberg-gutter. 50 års-feiringen ble kronet med kamp på Elland Road, hvor han like godt leide stadion for en hel dag. Anders Gustav spanderte også gratis tur på deltagere som ikke hadde økonomi til å være med. – Alle skal med, er mottoet hans. Etter turen fikk samtlige deltagere opptak av kampen med stadionlyd og kommentatorer. Etter Leeds-turer har Anders Gustav også laget drøssevis av plakater som han har delt ut gratis til turdeltagere. Han har også en rekke ganger sponset klubben som matchball-sponsor.

Pandemien har ikke lagt noen demper på Anders Gustav, selv om vi lenge ikke kunne reise til øyriket. Han kjøpte like godt en restaurant som han har innredet med Leeds-tapeter. Herretoalettet er dekorert med fotballkortfliser med helter fra 70-tallet fra alle mulige lag. Restauranten har vært en glede å besøke for Leeds-supportere fra hele Vestfold og resten av Østlandet. Avstand og regler er fulgt, og til hver Leeds-kamp er det gratis konkurranse med premier. Alt selvsagt om og for Leeds United. Anders Gustav har også ved flere anledninger sponset transport tur/retur Tønsberg, slik at Leeds fansen kan nyte en helaften med likesinnede med nydelig mat og godt drikke til kraftig reduserte priser. Dette har vært kjærkomment for mange ettersom Tønsberg Whites’ faste samlingsted har vært stengt under deler av pandemien.

Anders Gustav er fra Revetal, der han bor med kone og barn. Alle er selvsagt Leeds-supportere og er med og drar lasset på det som skal gjøres for å skape et skikkelig Leeds-miljø, for Leeds-supportere. Anders Gustav er også mannen bak golfdag på Re golfklubb til minne for avdøde Norman Hunter – både i 2021 og til kommende sommer. Dette er den norske utgaven av tilsvarende golf-turnering i England som fru Sue og Hunter-familien arrangerer til inntekt for kreftforskning i Leeds.

Vi synes Anders Gustav fortjener denne hederen etter mange år «på gassen» for supporterne og ikke mindre fart her hjemme under et par krevende pandemi-år. Med Anders Gustav er det full gass og tankene er alltid hos Leeds United og Leeds-gutta her hjemme».

Supporterunionen for britisk fotball gratulerer Anders Gustav med en særdeles velfortjent utmerkelse!

 

KONTAKT OSS

Generelle spørsmål: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Media: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POSTADRESSE

SBF
Postboks 2660
St. Hanshaugen, N-0131 Oslo


© Supporterunionen for britisk fotball.