Logo

Årets supporter 1991 - Egil Svarstad (Manchester City)

Årets Supporter 1990/91

Egil Svarstad - Manchester City

EN VETERAN HOLDER KOKEN

På hotell med spillerne i Sverige

Forrige sesong var vel sånn middels, var svaret vi fikk da vi spurte Svarstad om fjorårssesongens turvirksomhet. Vi ble fort klar over at middels kan være et relativt begrep. Allerede før sesongen tok til var Svarstad på plass helt opp i Nord- Sverige for å følge Manchester City to oppvarmingskamper. Her var han innkvartert på samme hotell som spillerne, og på kveldene ble mye av tiden tilbrakt nettopp sammen med disse. David White, Andy Dibble og den lovende keeperen Martyn Margetson har jeg ,mest kontakt med samt Clive Allen forteller Svarstad.

Pre- season i Sverige

Etter Sverige turen ble det noen få dager på jobb i Oslo før ferden gikk til Irland og to nye pre-season matcher. Når september kom var det over til Manchester å for å se sitt City pluss andre kamper.

Med gutta på tur

En måned senere tok han tretti tilhengere fra sin lokale klubb Runar med over til Manchester op langweekend. Denne turen hadde både lokaloppgjør, museumsbesøk og kamp mot Arsenal og selvsagt besøk på treningen. Alt dette var mulig å få til takket være Svarstad sine bekjentskaper.

15 Matcher på 22 dager

Først i påsken var Svarstad tilbake i Manchester. Totalt 16 kamper på tre uker og begravelse ble det også, da en ung Manchester City supporter fra Yorkshire døde etter langt sykeleie. Svarstad var gjest her og med foreldrene til gutten ble det en avskjedsdrink inne på kontoret til Peter Reid. Egil var også over til lokaloppgjøret mot United i mai.

Aksje-eier og life-member

Egil Svarstad er daglig å finne på Citys treningsfelt under sine opphold. Deretter går turen til Social Club som drives og eies av supporterklubben. Han er her utnevnt til æresmedlem på livstid. Har også aksjer i City. Få om ikke noen har begge disse tingene

17 City matcher på en sesong

Totalt så Svarstad 13 liga og cupkamper og 4 privatkamper med Manchester City i sesongen 1990/91. I tillegg så han mange andre lag i aksjon og alt dette står det respekt av.

Denne sesongen tegner seg til å bli av samme høye standard. En fantastisk prestasjon og SBF gratulerer med tittelen Årets Supporter 1990/91.

 

Kopirett © Supporterunionen for Britisk fotball