Menu

Content

Breadcrumb

Ingen endring i TV 2s planer

I forrige uke hadde representanter fra SBF og Liverpools supporterklubb et møte med TV 2 vedrørende prisene på Premier League-fotball komemnde sesong. Kravet vi la fram sammen med over 20000 underskrifter var at de skulle reversere beslutningen om å lage et produkt som fordyrer abonnementet, og isteden beholde dagnes priser i 2021/2022-sesongen - kanalens siste som PL-leverandør for det norske folk. I går kom dette svaret fra Sarah C. J. Willand i TV 2:

 

Når over 20 000 supportere sier sin mening, så gjør det inntrykk. Oppropet viser klart den frustrasjonen mange supportere nå føler på.  Jeg vil først si at det ikke er med lett hjerte vi igjen øker prisene for å se fotball hos oss. For vi deler en felles lidenskap for fotballen, og en ambisjon om at idrett skal være bredt tilgjengelig for alle. Interessen og engasjementet for fotball i Norge, gjør at det er viktig for oss i TV 2 å sende fotball på skjermen. Men skal vi være med i kampen om rettigheter, er det dessverre store summer vi må ut med. Så selv om vi kan love dere at TV 2 har tatt en mye større andel av prisøkningen de siste årene – noe vi mener har vært riktig - så er det umulig å ikke øke prisen til supporterne i en slik situasjon. For samtidig som vi er genuint opptatt å være et hjem for de store idrettsøyeblikkene, må vi også dekke de utgiftene vi har på å kjøpe rettigheter, produsere sendinger og utvikle teknologi som gjør at vi leverer et best mulig produkt ut til dere som seere og fans. 

 

Når vi nå har satt sammen et totalprodukt med flere fotballrettigheter, er det først og fremst fordi vi mener det er et godt produkt. En pakke som dekker nesten alle behov for europeisk fotball. For noen blir det dessverre dyrere, for andre blir det faktisk billigere når alt blir samlet på et sted. Så skjønner vi at noen ikke vil ha hele pakken, fordi man kanskje ikke følger de ulike ligaene like tett eller fordi det blir dyrt. Men det er en vurdering vi har gjort utfra hvilken tilbakemelding vi har fått når vi har spurt seerne, men også fordi vi ikke skal gå på økonomiske tap. 

I våre naboland ser vi samme utvikling i pris og pakker. I Danmark selges alle rettighetene samlet, og der koster det nå 449 danske kroner (610 norske kroner) å se alt. I England må man nå betale opp mot 74 pund (870 kroner) i måneden for å se alt av fotball. De velger også - som oss - å tilby fotballrettighetene samlet i en pakke.

 

Vi har i tillegg et tilbud for dem som «kun» ønsker noen få kamper hver uke. For 179 kroner i måneden, med abonnementet «Sport, film og serier» på TV 2 Play, får man én kamp fra Premier League, to fra Champions League og én fra La Liga hver uke gjennom hele sesongen. For dem som ikke ønsker å se absolutt alt av fotball, så vil man jo her få mange av høydepunktene, i tillegg til det beste med det norske landslaget. Supporterunionen har både vært en konstruktiv kritiker og viktig samarbeidspartner for oss de siste ti årene. Det gjelder både når vi er enige, men det gjelder også når vi er uenige. Tilbakemeldingene vi får fra dere er verdifulle – selv om vi ikke alltid kan levere nøyaktig på det dere ber om – slik som denne gang. Denne høsten har vi tidenes fotballhøst på TV 2, og vi er glade for å ha så mye fotball som vi kan formidle ut til de tusen hjem. Vi håper fortsatt at flest mulig ønsker å samles foran en TV 2-skjerm kommende sesong – og vi lover at vi skal gjøre vårt for å skape fotballfest på TV 2. 

 

Med ønske om en god helg og fortsatt konstruktivt samarbeid i årene som kommer.

Beste hilsen fra 

Sarah C. J. Willand

Organisasjons – og kommunikasjonsdirektør i TV 2

 

 

SBF vil nå vurdere hva som skal gjøres videre.