Menu

Content

Breadcrumb

Hvem blir årets supporter?

I forbindelse med sesongens siste Premier League-sending på TV2 på søndag, avsløres hvem som blir kåret til årets supporter. SBF har plukket ut følgende tre kandidater: 

Thomas Ramstad (Tottenham Hotspur)

Kongsvinger-mannen Thomas «Raggen» Ramstad har gjort mye for norske Tottenham-supportere gjennom mange år, og kronen på verket kom da han ble kåret til årets Tottenham-supporter i Norge i fjor. 

Han en inkluderende person, som er utrolig dyktig på å organisere turer. Disse turene er «dårlig butikk» for «Raggen», som gjør dette arbeidet på ren dugnad. For Thomas tar selvsagt ikke en krone for å organisere alt sammen. Han bestiller fly, togbilletter og hotell, og gjennom sitt nettverk ordner han billetter. En svært inkluderende fyr! Forrige sesong var han initiativtaker til en rekke kamper/turer, som f.eks. Brighton (borte), West Ham (borte), Bayern M (hjemme og borte), Røde Stjerne (borte), Liverpool (hjemme), Southampton (borte) og Leipzig (borte). Thomas har selvfølgelig også sesongkort på South Stand. Han skal ha størstedelen av æren for at det er et forholdsvis stort og godt Tottenham-miljø i Kongsvinger, og i tillegg er Thomas svært aktiv på diskusjonsforumer, og da alltid med en saklig tone. Thomas Ramstad er virkelig en supporter med stor S.

Nominert av: Tottenhams Venner v/Stig-Ottar Engeskaug

 

Anders Gustav Holt (Leeds United)

Anders Gustav Holt (53) fra Revetal i Tønsberg kommune beskrives som en av ildsjelene i byens svært så aktive Leeds-miljø, Tønsberg Whites.

Han arrangerer jevnlig Leeds-treff på restauranten sin på Revetal, fikk Leeds til Norge i 2011 og 2012 og har til og med leid Elland Road for 15000 pund, slik at de norske fans kunne spille privatkamp mot tidligere Leeds-spillere og andre kjente.

Anders har også i alle år sponset Leeds julebordet i Tønsberg med premier.

Anders Gustav elsker Leeds United, supporterne og alt rundt. Etter familien er dette hans hovedgeskjeft ved siden av hans rolle som bedriftseier. Han har trykkeri, sportsbutikk og firmaet Ditt Kontor.

Både sin 40- og 50-årsdagen ble feiret i Leeds med Leeds-supportere fra Norge, og hans siste feiring, 50-årsdagen, ble altså kronet med kamp på Elland Road. Han leide like godt stadion for en hel dag!

Anders G. spanderte også gratis tur på deltagere som ikke hadde økonomi til å være med. ALLE SKAL MED, er mottoet til Anders Gustav. Etter turen fikk samtlige deltagere hver sin minnepenn med kampen de spilte med lyd og kommentatorer. Selvsagt gratis. Anders har også laget drøssevis av plakater fra turer til Leeds som han har delt ut gratis til turdeltagere. Han har også sponset Leeds United flere ganger bl.a. som matchballsponsor.

Pandemien har ikke lagt noen demper på Anders Gustav selv om vi ikke kan reise til øyriket. Han kjøpte like godt en restaurant, som han delvis innredet i Leeds-tapet laget av hans firma Ditt Grafiske. Herretoalettet er dekorert med fotballkortfliser med helter fra 70-tallet fra alle mulige lag. Dette har vært kjærkomment for mange ettersom Tønsbergs faste samlingsted Oleary’s har holdt stengt siden november.

Enken etter Norman Hunter, Sue, inviterer til golfdag i Leeds den 2 juli i år, der inntektene går til kreftforskning i Leeds. På grunn av pandemien blir det dessverre ikke mulig for nordmenn å reise over, så Anders booket da i stedet Re golfklubb denne dagen for å kjøre tilsvarende opplegg i Tønsberg.

Nominert av: Tønsberg Whites v/Terje Dahl

 

Odin Henriksen (Wolverhampton Wanderers)

Odin Henriksen (58) bor i Bergen, og via sin onkel som var fysioterapeut og studerte i Wolverhampton fra slutten av 60-tallet til litt utpå 70-tallet ble han Wolves-supporter. Onkelen kom hjem med signerte bilder og kjente alle spillerne siden han var fysioterapeut og var mye på Molineux.

Odin har vært sesongkortinnehaver i en årrekke, og har mange turer årlig til Wolverhampton. Han er en markant skikkelse i det norske Wolverhampton-miljøet, og han bidrar ofte til at supportere får

hjelp til billetter og annet. Han er også ofte med i VikingWolves sin egen podcast, Ulvehyl. Sommeren 2019 fylte VikingWolves 30 år, og Odin inviterte da hele supporterflokken hjem til seg og Wolves-museet i Bergen.

58-åringen har nemlig innredet hele kjelleren i huset som Wolves-museum, og museumsdirektøren inviterer gjerne inn når skuelystne ringer på. Museet består av gjenstander spart og samlet fra barndommen og alt som er kjøpt opp gjennom et langt liv som Wolves-supporter. TV2 lagde for noen år siden en reportasje om den ihugga Wolves-supporteren, og i forkant av semifinalen i FA-cupen mot Watford i 2019 var selveste Sky Sports på besøk.

I 2019/2020 ble Odin Henriksen kåret til Wolves Fan of the Year - en utmerkelse som svært sjeldent gis til supportere fra utenfor Storbritannia. 

Nominert av: VikingWolves v/Terje Melheim

 

 

 

Sist redigerttorsdag, 20 mai 2021 20:14