Menu

Content

Breadcrumb

TV2 med svar til SBF

Sarah C. J. Williand i TV2 sier følgende til SBF etter at vi tok kontakt med TV-selskapet tidligere denne uka:

 

Jeg vil starte med å si at jeg også denne gangen forstår at dere reagerer som dere gjør. De økende rettighetskostnadene og konsekvensene det får, bekymrer også oss. Vi skulle gjerne unngått en prisgalopp på fotballrettigheter. Det har blitt enorme pengesummer i og rundt internasjonal fotball. Skal vi være med i kampen om disse rettighetene, er dette dessverre uunngåelige konsekvenser. Så langt har vi ønsket å være med i kampen. Formidling av fotball til fotballfans rundt om i Norges land er viktig for TV 2, men ikke til enhver pris. Vi mistet Premier League til NENT i fjor. Det var et tøft tap for oss etter mange år med engelsk fotball på skjermen. Likevel ble prisen for høy til å kunne forsvares, og vi måtte kaste inn håndkleet.

Denne høsten kommer TV 2 til å ha et mer komplett sportsprodukt enn noen gang tidligere. I tillegg til Premier League, tilbyr vi for første gang alle 127 kampene fra Champions League og alle 380 kampene fra La Liga. Dermed blir dette samlet et helt nytt produkt. I tillegg sender vi alt fra European Qualifiers, VM-kvalik, privatlandskamper og Nations League. 

Prisøkningen i år gjenspeiler akkurat det. Det handler ikke først og fremst om Premier League, men om nye, dyre rettigheter som kommer inn i pakka fra og med høsten av. Det er også viktig å si at det er flere som vil oppleve at de får et rimeligere tilbud enn tidligere. Fra høsten trenger man ikke lenger tre ulike abonnement for å se alt av Champions League, La Liga og Premier League.

Vi har brukt tid på å finne ut hvordan vi best setter sammen våre sportspakker. Vi har gjennomført jevnlige markedsundersøkelser, hvor de aller fleste svarer at de er interessert i både Premier League og Champions League. Å tilby all fotballen samlet er heller ikke unikt for Norge. Slik er det i de aller fleste andre land, som f.eks. i våre naboland England, Danmark og Sverige. I tillegg vil alle som har tilgang til TV 2 Sport 1 kunne se én kamp fra Premier League, to fra Champions League og én fra LaLiga hver runde, men skal du ha alt må du ha et Premium- abonnement. Sånn har vi valgt å gjøre det nå, og så er det alltid noe vi vil vurdere løpende. 

TV 2 har historisk både tjent og tapt penger på vår satsning på fotball. Men tiden hvor disse fotballrettighetene var stor butikk, og ga stor lønnsomhet for de som forvalter rettighetene, er forbi. 

Det vi uansett lover er å fortsette å legge all vår lidenskap og kunnskap i å levere et best mulig produkt for alle som elsker fotball. Det kommende året blir det fotball på TV 2 nesten hver eneste dag – og vårt mål er å gjøre det til en eneste lang fotballfest. 

 

Med vennlig hilsen

 

Sarah C. J. Willand, oranisasjons - kommunikasjonsdirektør i TV2

Sist redigertlørdag, 15 mai 2021 12:18