Menu

Content

Breadcrumb

Godt nytt år fra SBF

Kjære supportervenner.

Vi har lagt et svært vanskelig år bak oss, og det nye året ser ikke ut til å bli noe enklere med det første. I hvert fall ikke for oss trives best når vi kan reise over til balløya for å se favorittlaget i aksjon, besøke nye baner eller å se kamp på pub sammen med likesinnede. Dette blir likevel uviktig når vi ser hvilke alvorlige følger pandemien har både for liv og helse og for alle som nå står uten jobb. Vaksineringen gir oss imidlertid et lite lys i tunnelen, og vi håper at vi skal klare å få gjennomført både vårquiz på The Scotsman og Supportercupen på Snarøya lørdag 5. juni. Noen av oss har kanskje også forhåpninger om å få til en tur over til de britiske øyer før sesongen er over også. De fleste av oss drømmer nok om det i hvert fall...

Jule- og nyttårshøytiden har også gitt oss tid til å reflektere over dem som har gått bort i løpet av året, og på nyttårsaften døde også den skotske managerlegenden Tommy Docherty, 92 år gammel. Docherty tok blant annet Manchester United til FA-cupseier i 1977, og en tid var han også skotsk landslagssjef. Rett etter at United vant cupen fikk han sparken for å ha innledet et forhold til fysioterapeutens kone, som han levde lykkelig med resten av sin levetid. Det samme året var han også sterkt linket til trenerjobben i Lillestrøm, men jobben gikk i stedet til engelskmannen Joe Hooley. Vi lyser fred over hans minne.

Vi minnes også at det er 50 år siden en av de største, men muligens mest 'glemte' katastrofer i britisk fotball fant sted. I forbindelse med Old Firm-derbyet mellom Rangers og Celtic på Ibrox den 2. januar 1971 ble 66 mennesker regelrett trampet ihjel, deriblant mange barn, som følge av trengelsen som oppstod da altfor mange prøvde å forlate arenaen samtidig. 
 
Men nå får vi prøve å være positive og håpe og tro på at det blir bedre tider når vi etter hvert nærmer oss vår og sommer. Vi ønsker alle supportere av britisk fotball et mye bedre 2021 enn 2020. Det som er helt sikkert er at mange av oss kommer til å bli skuffet på vegne av egen klubb og at noen få  kommer til å bli ovelykkelige. Sånn er livet som fotballsupporter.
 
Hilsen oss i styret 
Sist redigertsøndag, 03 januar 2021 20:19