Menu

Content

Breadcrumb

Ny bok: Engelske mestere

NY FOTBALLBOK, OBLIGATORISK UNDER JULETREET!

(til rabatert pris for klubbene)

 

Av: Ray Tørnkvist

 

Nå som koronapandemien umuliggjør livebesøk i Storbritannia har to av Norges kanskje beste fotballjournalister, Knut Espen Svegaarden og Geir Juva fra VG, kommet med fotballboken «Engelske Mestere» - en 255 siders hardbackbok som er obligatorisk for alle fotballelskere, både unge eller godt voksne supportere.

Ikke uten grunn er underteksten «Fra Lorimer og Clough til Dalglish og Cantona». Det dekker de fleste epoker og felt for boken, som strekker seg fra 1960 til 1999. Forsidebildet viser Lorimer og Bremner fra Leeds United i FA-cupfinalen i 1973, med Dave Watson som i den kampen var banens beste da Sunderland vant 1-0 over det laget som bare skulle til Wembley og «hente pokalen».
Det er Svegaarden som har skrevet det meste av teksten, og kombinert med datidens bilder blir produktet veldig bra. Vi er med på hver side i alle klubber som har vunnet og alle sesonger.
Knut Espen «Svea» Svegaarden, som er kjent fra Manchester City-miljøet og VG i 30 år, forteller at de ville sette søkelyset på historien, slik at alle klubber som har vunnet kom fram i lyset. Tidsepoken er valgt litt sånn at det var innenfor tiden før fotballen ble altfor kommersiell. Geir Juva, som er medforfatter, har imponerende 40 sider med statistikk bakerst i boken, og bare VG og Juva kan klare dette.


Dette er en bok som både unge og de litt mer voksne vil ha stor glede av. Jeg vil ikke røpe for mye av innholdet her, men det er mange gode historier, situasjoner og bilder. Boken passer uansett hvilken klubb du tilhører. Vi venter allerede på en ny bok om dette senere, og ønsker alle god lesing. Rabatten kommer opp når du skal betale.

 

Kjøp boka her

 

eller bruk denne QR-koden:

 

QR kode engelske mestere

 

 

 

 

 

Sist redigertsøndag, 25 oktober 2020 20:38