Menu

Content

Breadcrumb

Åpent brev til TV2

Oppdatert 5/10 med svar fra TV2: 

 

Til TV2

På vegne av våre 56 medlemsklubber og rundt 130 000 medlemmer, ønsker vi i Supporterunionen for Britisk Fotball å uttale oss på bakgrunn av de siste dagers støy og misnøye i forbindelse med kanalens beslutning om å øke prisen på sine abonnementstjenester med 40%.  

Vi har selvfølgelig full forståelse forstå at også TV2 er en bedrift hvis eksistens er avhengig av inntekter, men vi frykter at en såpass drastisk økning i prisen, ett år inn i den nåværende avtalen, vil bidra til at engelsk TV-fotball vil bli et privilegium den vanlige mannen i gata ikke lenger kan ta seg råd til.

Mange vil uten tvil avslutte sitt abonnement på grunn av dette, men kanskje ikke flere enn at denne svært upopulære avgjørelsen likevel gjør at dere vil oppnå en liten økonomisk gevinst de to siste årene dere har igjen som Premier League-leverandør for norske seere?

Over tid er vi redde for at interessen for engelsk fotball vil syke betraktelig, og at man vil miste mange unge seere spesielt.

Og hvorfor akkurat nå – ett år inn i deres siste treårsperiode? Er avtalen blitt dyrere nå enn for ett år siden? Greide dere ikke å forutse kostnadene da deres siste treårsperiode tredde i kraft i fjor? Eller er det store tap det første året som gjør at prisene nå skrus til værs? Her er det mange ting vi gjerne skulle hatt svar på.

Flere supporterklubber har kontaktet oss de siste dagene, og mange reagerer både med skuffelse og frustrasjon. Vi liker ikke utviklingen, og vi frykter at dersom ikke noe gjøres nå, vil engelsk fotball rett og slett bli for dyrt for vanlige folk.

Nå har ikke prisene for TV2 Sumo blitt offentliggjort ennå, og vi håper dere tenker dere godt om før dere foretar en like markant økning i prisen på denne tjenesten. Det er i hvert fall lov å håpe.

Mvh Anders Christensen, styreleder i SBF

 

Svar fra TV2: 

Først av alt vil jeg si at vi i TV 2 har full forståelse for at dere reagerer på prisøkningen. Vi synes spørsmålene deres er betimelige. Supporterunionen har vært en både konstruktiv kritiker og viktig samarbeidspartner for oss de siste ti årene. Enten det handler om kåringen av Årets supporter, innhold og annonsering i håndboken, den årlige fotballturneringen eller deres medlemstall som del av vurderingsgrunnlaget for våre kampvalg.  

Vi deler også deres bekymring for de økende rettighetskostnadene og konsekvensene det får, ikke minst med tanke på rekruttering av yngre fans. Men i takt med den økte populariteten til Premiere League de ti årene vi har vist kampene, har rettighetskostnadene økt med rundt 500 prosent. Prisveksten i denne perioden for kundene har vært på rundt halvparten av dette. Rettighetene til Premier League for neste periode er blitt så dyre at selv om TV 2 la betydelig mer i potten enn nå, kunne vi ikke matche det høyeste budet fra NENT. Vi syntes prisen ble uforsvarlig høy.

Det har ikke skjedd noe radikalt med rettighetskostnaden siden i fjor og det har ikke dukket opp noen uforutsigbare nye  kostnader. Men før forrige sesong økte rettighetskostnaden, og vi valgte ikke å ta ut hele økningen i fjor. Men det er lagt inn en større økning i år. Hvordan hver enkelt distributør velger å ta dette ut i markedet er opptil dem. Canal Digital økte prisen med 200 kr, Altibox fulgte opp med 150. Hva de andre tilbyderne kommer med, vet vi ikke ennå. Det er de som bestemmer for sine kunder.

 TV 2 kommer også som varslet til å justere prisen på Premiere League på TV 2 Sumo. Justeringen er som varslet lavere, og det vil fortsatt være mulig å kjøpe Premier League for rundt 500-lappen. Sumoprisen blir 519 kr/mnd. Dette inkluderer også all den øvrige fotballen på våre plattformer: Premier League, Europa League, Champions League, Qualifiers, Nations League og La Liga. Vi kommer også til å tilby Premier League i 4k for første gang.   

Vi ser at yngre seere i stor grad befinner seg på strømmeplattformene og at de aller fleste av de yngre derfor fortsatt vil ha råd til å følge Premiere League.

TV 2 har historisk både tjent og tapt penger på sin satsning på Premiere League. Prisøkningene nå fører forhåpentligvis til at TV 2 vil ha et moderat overskudd på rettigheten de siste 2 årene vi har den.

Med vennlig hilsen

Sarah C. J. Willand, TV2

 

 

 

Sist redigertmandag, 05 oktober 2020 20:40