Menu

Content

Breadcrumb

Torbjørn Flatin årets supporter

Blant mange gode kandidater, falt i år valget på en virkelig bauta innenfor norsk supporterkultur – nemlig Liverpool-supporter Torbjørn Flatin. 62-åringen fra Kongsberg har nemlig vært en svært sentral skikkelse i Liverpools norske supporterklubb siden oppstarten for førti år siden. Sammen med formann Pål Christian Møller stiftet han 22 år gammel supporterklubben i 1980, og han har siden den gang vært en uvurderlig bidragsyter til supporterklubbens utvikling.

De første årene delte han og Pål formannsvervet, før Torbjørn etter hvert valgte å fokusere på den journalistiske delen av supporterklubbens virksomhet. Han har vært redaktør av medlemsbladet The Kopite i flere perioder – en oppgave han har hatt sammenhengende siden 1992.  På disse 28 årene har medlemsbladet utviklet seg hele tiden, og The Kopite har flere ganger blitt kåret til årets medlemsblad i SBF. Liverpools norske supporterklubb var veldig tidlig i gang med internett, og Torbjørn var en av dem som fikk ansvaret for denne viktige kanalen. Siden 1996 har Torbjørn vært heltidsansatt i supporterklubben. Torbjørn var styremedlem i supporterklubben i flere år, og i 2005 ble han utnevnt til Æresmedlem. Han har også skrevet bok om Liverpool FC sammen med Tore Hansen.

Helt fra starten har medlemsbladene vært preget av Torbjørns dedikasjon og enorme kunnskap om Liverpool Football Club. Gjennom alle disse årene har Torbjørn intervjuet og laget reportasjer om en uendelig lang rekke personer tilknyttet klubben i hans hjerte. Fra den vanlige supporteren til stjernespillere og managere i en av verdens største klubber. Han har knyttet kontakter og vennskap med utallige supportere fra Norge, England og andre steder.

Torbjørns kunnskap om alt som beveger seg på Anfield i dag og alt som har skjedd opp gjennom historien er enorm.  Hans evne og vilje til å dele sin lidenskap og sine kunnskaper er imponerende, noe han til de grader har vist gjennom å ha hovedansvaret for de fleste av snart 300 medlemsblader og 25 år med internett.  Siste skudd på stammen er supporterklubbens egen podcast, der supporterne lytter på Torbjørns meninger om alt rundt LFC. Når Torbjørn uttaler seg om Liverpool Football Club, da lytter de fleste med respekt!

Det er vanskelig å se for seg Liverpool supporterklubb og spesielt medlemsbladet The Kopite uten Torbjørn Flatin.  Likevel er det et faktum at han nå har valgt å gå over i pensjonistenes rekker.  Men for Torbjørn er Liverpool en så viktig del av livet, at hen heldigvis har takket ja til å fortsette å bidra med sine meninger og kommentarer på freelance-basis i årene som kommer.

Vi gratulerer Torbjørn med prisen!

Nominert av: LFCSCN ved Pål Christian Møller

 

Juryen bestod i år av Harald Unhjem og Anders Christensen fra SBF