Menu

Content

Breadcrumb

Hvem blir årets supporter?

Lørdag 4. juli får dere vite hvem som blir kåret til Årets Supporter av SBF i TV2s Premier League-sending. Dette er kandidatene:

Vegar Myrbakken (Aldershot Town)

Vegar Myrbakken er en ildsjel med et stort hjerte og et brennende engasjement for Aldershot Town FC og for den norske supporterklubben. Til daglig holder han liv i Aldershots Facebook-gruppe, bl.a. ved å arrangere tippekonkurranser, der han legger sin sjel i å føre resultater og statistikk på hvordan deltagerne ligger an underveis i konkurransen. Vegar har ansvar for å oppdatere nettsiden med nyheter om klubben, og han styrer webshopen med flere egendesignede produkter. Han fører statistikk og skriver nyheter både før og etter kamper. Aldershot er en liten klubb med 44 medlemmer på Facebook-gruppa, og da trengs det en mann av Vegars kaliber for å holde interessen oppe.

Dag Håkon Hellevik (QPR)

Dag Håkon Hellevik bor for tiden i Sveits og er journalist av yrke. Nå er han imidlertid pensjonist, noe QPRs norske supporterklubb nyter godt av. Han har siden 2004 både vært styremedlem i QPR Norway og redaktør for medlemsbladet Superhoops, hvor han bidrar med nær sagt alt stoff på egenhånd. Han er i tillegg fotograf, layoutansvarlig og en god bidragsyter på qpr.no. Av andre «meritter» kan det nevnes at han har over 70 baner på groundhopperlista og boka om QPR Norways historie i forbindelse 25-årsjubileet i 2014.

Per Arne Isaksen (Leeds United)

Flisleggeren fra Larvik ble Leeds-supporter i 1974 da storebror kom hjem med Leeds-trøye som gave etter en englandstur, og opp gjennom årene har han også vært en bidragsyter inn i LUSCOS nasjonalt og lokalavdelingen i Vestfold. Per Arne er kjent som «Mr. Fix it» i Leeds-miljøet, og han er bl.a. turarrangør for førstereis-supportere eller andre som trenger bistand eller hjelp med kampbilletter. Han fungerer både som guide, arrangør av fellesmiddager, pubrunder og rundturer eller annet. Han kjøper måltider til hjemløse i Leeds’ gater, og én gang inviterte han med seg en hjemløs på kamp, med pre-kamp øl og post-kamp middag. Per Arne handler Leeds-effekter i England, tar med hjem og sender videre til folk som selv ikke kan reise over. En mann med et stort hjerte!

Torbjørn Flatin (Liverpool)

Torbjørn Flatin fra Kongsberg har vært en svært sentral person gjennom Liverpools norske supporterklubbs 40-årige historie, og var med på å stifte supporterklubben i 1980. I starten delte han formannsvervet med Pål Christian Møller, men etter hvert var det den journalistiske delen av supporterklubbens virksomhet som skulle bli hans hovedfokus. Han har vært redaktør for medlemsbladet The Kopite i flere perioder og sammenhengende siden 1992, og siden 1996 har han vært heltidsansatt i LFCSCNB. Han har vært styremedlem gjennom flere år, og han har også skrevet bok om klubben. Hans evne og vilje til å dele sin lidenskap og sine kunnskaper er imponerende, noe han til de grader har vist gjennom å ha hovedansvaret for de fleste av snart 300 medlemsblader og 25 år med internett.  Siste skudd på stammen er supporterklubbens egen podcast, der supporterne lytter på Torbjørns meninger om alt rundt LFC. Som 62-åring har han nå valgt å gå inn i pensjonistenes rekker, men han har heldigvis sagt seg villig til å bidra på freelance-basis i årene som kommer.

Sist redigertonsdag, 24 juni 2020 11:50