Logo
Skriv ut denne siden

Egil har sett 743 kamper på Bohemen siden år 2000

Egil har sett 743 kamper på Bohemen siden år 2000

Egil Matre er fra Nordstrand i Oslo, og er hva man kaller en Die-hard supporter for sitt kjære Tottenham Hotspur.
SBFs sin utsendte treffer han i forkant av Premier League oppgjøret Manchester United vs Tottenham. Det er mandag 27. August
og den meget populære fotballpuben Bohemen er stinn brakke av spente supportere.
Egil er født i 1976 og har regnskap som yrke. Men i kveld er jobb og alt annet lagt på is. I kveld skal London-klubben og deres supportere virkelig
vise verden de vil sloss om Premier League tittelen 2018/19. Alle vet Old Trafford er et svært vanskelig sted å hente tre poeng, men José Mourinho og hans Red Devils
har vist svakheter i serieoppstarten.

Egil, jeg fikk vite av ledelsen av Tottenhams Venner du har et helt spesielt forhold til Bohemen og Spurs kamper. Han drar på smilebåndet og forteller: Jeg tror de sikter til hvor mange kamper jeg har sett siden året 2000. Hvor mange kamper har du sett her? I starten registerte jeg ikke besøkene, men etterhvert så startet jeg å skrive ned besøkene. Inkludert kveldens kamp har jeg sett 743 kamper på Bohemen. Det skal også sies Egil har sin favorittstol og plassering/posisjon i forhold til storskjermen i lokalet. Fra herrens år 2000 kan du telle på to hender hvilke kamper Egil ikke har sett her.
Fantastisk, det kan ikke være mange som har flere kamper enn Egil på den berømte Oslopuben. Han sier en eller to Cola/Pepsi er standard under kampen og ved spesielle anledninger drikkes Champagne.
Typisk nok har Bohemen startet et byggeprosjekt i den delen Egil og Tottenham supporterne ser kampene. Så i kveld er alternative tv-skjermer valgt av Spurs gjengen.

- Når og hvordan ble du Spurs supporter? Som mange nordmenn besøkte han London med sine foreldre i ung alder. Det var i sesongen 89/90 og jeg likte hovedstaden. Byen gjorde et sterkt inntrykk på meg. Jeg så jo på Tippekampene og klubben med navnet Tottenham Hotspur fanget min intresse. Ikke minst pga min første favorittspiller Erik Thorstvedt. Det å se en norsk keeper spille for Tottenham var stort. Jeg har truffet Erik og fortalte han om årsaken til hjertet mitt banker i hundre for The Lilywhites. Andre helter på denne tiden var legendene Paul "Gazza" Gascoigne og Gary Lineker.

- Hvor mye betyr Tottenham Hotspur for deg? Veldig mye sier han med sterk og klar stemme. Jeg planlegger det meste ut fra når Spurs spiller sine kamper. Selvfølgelig er det sosiale med å treffe andre medsupportere gitt meg mange gode minner.
Tottenhams Venner er en flott supporterklubb og som bygger vennskapsbånd. Jeg treffer flere i styret på Bohemen nesten hver kamp. Det er en drivkraft og jeg fant ut fort å kunne se kamper med likesinnede er mye bedre enn å sitte hjemme.
Må også nevne supporterklubbens medlemsblad. Tottenhamsupporteren er et fantastisk medlemsblad som nytes hver gang det kommer ut.

- Når var ditt første besøk på White Hart Lane? Jeg besøkte White Hart Lane første gang i november 1996. Det var helt konge å besøke mekka og jeg fikk skikkelig gåsehud når jeg kom inn på stadion. Vi vant kampen 2-0 mot Sunderland og jeg fikk en drømmestart.

- Din favorittspiller i dagens Tottenham lag? Det kommer uten å mukke, Harry Kane. Han er en av våre egne og som Spurs fansen synger med stolthet hver kamp. Harry er en fantastisk spiller og personlighet. Alltid vært i klubbens eie og er født noen få kilomenter fra White Hart Lane.

- Er engelsk fotball like gøy som for 20 år siden? Ja, helt klart. Jeg er minst like glad i engelsk fotball nå. Det er en livsstil og ville aldri byttet ut spenningen og gleden dette gir meg.

- Klubben som er stiftet i 1882 vil snart åpne sin nye stadion (Tottenham Hotspur Stadium). Synes du det er ok eller ville du beholdt White Hart Lane? Selvsagt er det et savn, men klubben må utvikle seg og det veier tyngre. Ikke glem vår nye stadion vil bli større enn ærkefienden Arsenal,
det er viktig, sier Egil med et glimt i øyet. For å være presis vil kapasiteten på vår nye stadion bli 62 062 og Emerates Stadium har en kapasitat på 59 867.

Beste minne som Spurs supporter? Det må bli seieren mot Arsenal i sesongen 2007/08. Da vi banket Arsenal 5-1 i semifinalen i Ligacupen på White Hart Lane. De vant semifinalekampene totalt 6-2. Det hører til historien at Tottenham vant finalen 2-1 mot
Chelsea. Egil sier klubben fra Fulham Road og Stamford Bridge er en god nummer to når vi snakker om viktigheten å vinne over.

Hvilken plassering vil Tottenham Hotspur få i sesongen 2018/19? Egil tror Manchester City vil heve pokalen igjen og det blir et bikkjeslagsmål om andreplassen. Jeg tror klubben min og Liverpool FC vil være de to klubbene. Utfra klubbenes utvikling og sesongstarten er det ingen dårlig vurdering, synes skribenten.

Jeg takker Egil for praten og nå er det snart klart for Kick Off på Old Trafford. Vi så kampen sammen og hvilken triumf det ble for Mauricio Pochettino sine disipler. Seiren 3-0 ga nok et signal. Spurs blir å regne med i årets Premier League sesong.

Sign: Trond Fuhre.

 

Sist redigertfredag, 31 august 2018 09:51
Kopirett © Supporterunionen for Britisk fotball