Menu

Content

Breadcrumb

Non League - de norske supporterklubbene


Supporterunionen for Britisk fotball ble stiftet i 1986 og har utvilsomt vært en formidabel suksess. Under denne paraplyen er det 57 supporterklubber organisert og 31.05.18 var det totalt 109 414 medlemmer. Langt de fleste av disse rundt 110 000 er medlemmer i Liverpool og Manchester United, men underskogen er enorm. Også klubber i Non League har sine supporterklubber, og de er dem vi skal ha fokus på her.

Vi starter med et lag som vi kunne gratulere med opprykk til League Two denne sesongen, Macclesfield. Selv om klubben egentlig har vokst fra oss med fokus på Non League, så vil vi likevel anbefale å besøke siden deres Scandinavian Silkmen. Klubben ble stiftet i 1995, og hadde 30 medlemmer i 2017.

Den norske supporterklubben til Aldershot Town har 10-årsjubileum i 2018, og har 6 registrerte medlemmer i jubileumsåret. Et medlemskap koster 100 kroner per år. Aldershot ble nummer fem sist sesong i National League, så det er en annen klubb som "truer" med å vokse fra oss. Aldershot Town ble etablert i 1992 på asken etter gjeldstunge Aldershot FC. Klubben spilte sist i League Two i sesongen 2012/13. The Shots har også nyere tid slitt med pengestrømmen, og ble satt under administrasjon i 2013. Klubben er fra Hampshire. Klubben har allerede mistet fem nøkkelspillere, men det bekymrer neppe manager Gary Waddock. Når han tok over for to år siden satt klubben igjen med to (!) spillere. Også den sesongen endte med play off.
Men hvorfor akkurat Aldershot? Om det står følgende på supporterklubbens hjemmeside:
"Svaret på dette er at grunnleggeren [Vegar Myrbakken. Red anm] for supporterklubben husker noen fotballkort fra skoletiden, med noen spillere fra «gamle Aldershot FC» på. Og når undertegnede igjen tilfeldigvis kom over Shots igjen på nettet en del år senere, var ikke veien lang å gå før supporterklubben ble startet."

Blyth Spartans har en helt nyoppstartet supporterklubb i Norge. Foreløpig er det kun 2 medlemmer, men det vil vi tro kan vokse raskt. Bård Ersnes er mannen bak supporterklubben. Blyth Spartans ble for alvorlig kjent for mange gjennom sin gode innsats i Fa cupen for noen år tilbake. I det daglige tilbringer de tid på det sjette nivået i ligapyramiden, National League North. Sist sesong ble de nummer ti i den beinharde konkurransen National League er, faktisk plassen foran giganten (i denne sammenheng) York City. The Spartans kommer fra Northumberland i Nordøst England. Og om du lurer, ja - klubben er kalt opp etter den spartanske hæren.
Scarborough Athletic FC har en meget stor og aktiv norsk supporterklubb. Klubben har hele 231 medlemmer per mars 2018, og har en meget aktiv hjemmeside på Facebook. Nye Scarborough ble etablert i 2007 etter at den gamle klubben gikk over ende på grunn av en gjeld på 2,5 millioner pund. Klubben opplever for tiden suksess, og sist sesong endte med opprykk til Northern Premier League, Premier Division, dvs på syvende nivå. En annen viktig hendelse sist sesong var flyttingen tilbake til ny stadion i Scarborough. Kapasiteten på litt over 2 000 har faktisk blitt utfordret denne sesongen. Med vind i seilene for North Yorkshire klubben, vil vi tro at flere melder seg inn i den norske klubben også.

Like hyggelig var det ikke å være Woking supporter sist sesong. De var 1 poeng fra å beholde plassen i National League, men måtte ta den tunge veien ned i National League South. Men den norske supporterklubben holder koken og har 47 medlemmer per 2017. Den har holdt det gående siden 1991, og gir også ut et medlemsblad med navn "The Cards". The Cardinals kommer fra Surrey og har en historie som strekker seg helt bak til 1889.
En supporterklubb som helst ikke ville bli omtalt her er Barnet. Klubben rykket nemlig ned fra League 2 på verst tenkelig måte denne våren - på dårligere målforskjell. Og alle i Barnet vet hvor tøft det er å komme seg opp igjen fra National League. Hartlepol undervurderte ligaen sist sesong, og fikk svi for det. Året før rykket York NED fra National League etter å ha forsvunnet fra League Two bare året før der igjen. Den norske supporterklubben til Barnet har 14 medlemmer og ble stiftet tilbake i 1991. Kontingenten er på 30 kroner per år. The Bees spiller selvfølgelig sine hjemmekamper på The Hive Stadium i London. Barnet spilte for første gang League Football i 1991, og har vært helt oppe på tredje nivå.

  

Vi ønsker klubbene lykke til i sesongen 2018/19, måtte den nye sesongen bringe sportslig suksess og stor medlemsvekst.
→ Vi tar gjerne i mot tips om det finnes supporterklubber som ikke er registrert hos Supporterunionen (SBF).


Sjekk blogg: http://forzacalcio.blogg.no/m_072018.html

 

Sist redigerttorsdag, 02 august 2018 02:42