Menu

Content

Breadcrumb

Robbie Fowlers Neseplaster vant vårquizen

Åtte lag møttes til dyst på Scotsman i hjertet av Oslo en fredagskveld i april for å delta i SBFs tradisjonelle vårquiz om britisk fotball.

Supporterunionen stilte med Trond Fuhre & Anders Christensen som quizmastere, og med Ray Tørnkvist som resultatoppleser. I tillegg stilte forfatter og Tottenham-supporter Kjell Dahle med sin rykende ferske bok om Tottenhams Venner, som nylig feiret sitt 35-årsjubileum. Første omgang besto av spørsmål fra både nyere og eldre fotballhistorie fra de britiske øyer, og selvsagt ble det også et hyllestspørsmål om nylig avdøde Ray «Butch» Wilkins. Det ble en særdeles jevn førsteomgang hvor kun tre poeng skilte de tre øverste lagene. Hver omgang ga inntil 50 poeng, og hvis noen lurer – selvfølgelig hadde Trond med sitt obligatoriske Birmingham-spørsmål. Han lot imidlertid være å spørre om sluttresultatet i ligacupfinalen fra 2001 mellom Blues og Reds – kun resultatet etter ekstraomgangene. Fullt forståelig..
Andre omgang var som vanlig en bildequiz, og temaet denne gangen var nordmenn i britisk fotball. Her var det mange kjente og kjære ansikter, men også et par nøtter. De vanskeligste spillerne å kjenne igjen var helt klart Fredrik Ulvestad (Burnley og Charlton) og Marius Røvde (Ayr United), men noen skarpinger dro kjensel på disse også. Etter en jevn førsteomgang, stakk Robbie Fowlers Neseplaster av og vant til slutt komfortabelt med ni poengs margin foran Liverpool-supporterne i The Park og Berwick Rangers på siste pallplass. Spørsmål og svar finner du nederst på siden.
1. Robbie Fowlers Neseplaster – 84 (38+46)
2. The Park – 75 (35+40)
3. Berwick Rangers – 73 (37+36)
4. Jaguar – 66 (28+38)
5. Red & Blue – 63 (28+35)
6. Ulai Rovers – 62 (27+35)
7. UTV – 60 (29+31)
8. Hedmarksfiffen – 46 (20+26)

               

 

Sist redigertmandag, 09 april 2018 23:10