Menu

Content

Breadcrumb

SBF ønsker Bury velkommen

Bury - siste skudd på Supporterunionens stamme

 

Bury FC er en av de ferskeste tilskuddene som medlemmer i Supporterunionen. Vi ønsker Bury FC velkommen!

 

Av Anders Christensen, SBF

 

- Hvorfor ble det nettopp Bury på deg?

Jeg oppdaget klubben første gang høsten 2006. Sammen med kompiser spilte vi det populære tv-spillet FIFA07 hvor Bury var det desidert dårligste laget på spillet. Vi gjorde diverse research på klubben: spillere, bane, historie etc. Bury er ikke det første laget mange tenker på når det kommer til gamle storheter, men klubben har en stolt historie. Siste sesong i det ypperste selskap var i 1929 og etter mange år på nest øverste nivå har klubben holdt til på nivå tre og fire siden 1968. Vi ble spesielt fascinert over at Bury var et av Englands beste lag for over hundre år siden med to FA-titler i 1900 og 1903. I FA-cup-finalen i 1903 ble Derby slått 6-0 – et resultat som i dag står som tidenes største finaleseier i FA-cupen gjennom tidende. I samme turnering den sesongen holdt Bury buret rent i samtlige kamper – en annen rekord som står i dag. En spiller som utmerket seg spesielt var spissen Andy Bishop som ble vår favoritt. Vi var relativt unge på den tiden og vi pratet om å besøke Gigg Lane en gang i fremtiden.

 

 

- Hvordan kom du i gang med supporterklubben, og kan du si noen om den daglige driften?

Siden oppdagelsen av Bury i 2006 har vi kun fulgt klubben på avstand. Som fotballinteressert har det vært en naturlig del å undersøke tabellsituasjonen og resultatene i de lavere divisjonene i England og da har det alltid vært spennende å se hvordan Bury har prestert. Gjennom idrettsstudier í Trondheim ble jeg sommeren 2015 kjent med lederen av den norske supporterklubben til Peterborough – Håkon Rolstad Nilsen. Vi fikk god kontakt og diskuterte mye engelsk fotball. Han introduserte meg for alvor om hva som innebar i drive supporterklubb. Bury hadde ingen norsk supporterklubb og i februar 2016 opprettet jeg @buryfcnorway på Twitter, som siden har vært vår hovedplattform. Vi begynte da å legge ut nyheter fra fotballøya. Dette ble lagt merke til i England og vi ble kontaktet av Mr. Ian Kendall, daværende direktør i Bury FC. Han satte oss i kontakt med John Raftery, lokal ildsjel, som på den tiden arbeidet med å kartlegge Bury-fans verden over. John, som reiser på samtlige matcher, la oss til en WhatsApp-gruppe med både lokale og supportere verden over. Dette førte til ukentlige live-oppdateringer fra samtlige Bury-matcher – informasjon som ble videreformidlet på vår twitterkonto. På årsmøtet hos Supporterunionen høsten 2016 ble vi tatt opp som samarbeidsklubb. Før denne sesongen opprettet vi bury.no, som byr på nyheter, spillerstall, terminliste, kampresultater, reisetips, innmelding etc. Fra denne sesongen har vi grunnet iFollow kunne sett samtlige Bury-matcher i League One noe som har bidratt til at vi har kunne drevet på et nytt nivå.

- Hvordan vil du beskrive Bury som klubb og som by?

Bury kan beskrives som en liten, men svært inkluderende klubb. Klubben ble i 2002 reddet fra konkurs av lokale supportere og støttespillere, etter måneder under administrasjon. Dette førte til at aksjemajoriteten ble liggende hos fansen. Etter en ny runde med økonomisk trøbbel i 2013 tok businessmannen Stewart Day over klubben, men likevel eier supporterne gjennom foreningen Forever Bury 11% av aksjene. Forever Bury jobber aktivt med å ivareta fansen interesser noe som bidrar til å skape en unik nærhet til klubben. Utenfor Gigg Lane kan man finne The Sosial Club som kan tilby noe å drikke, samt en matbit til både hjemme-og bortesupportere. En svært inkluderende klubb med flinke mennesker og engasjerte supportere som er glade i klubben sin. Nordmenn forteller at det er lett å komme i kontakt med lokalbefolkningen og at stemningen på Gigg Lane er noe helt annen enn turistinfiserte Premier League, noe jeg kan stille meg bak. Jeg besøkte byen første gang i februar. Fra Manchester sentrum tar det kun 25min med trikk. Bury er erkebritisk by med stolt historie. Byen skjøt fart under den industrielle revolusjonen, hovedsakelig innenfor bomullsindustri, men også ull og papir. I dag kan byen tilby et av Englands beste markeder, prisvinnende Bury Market. Hyggelig by, flotte mennesker og et lokalmiljø som brenner for sin hjemplass. Jeg kan absolutt anbefale byen for de mange tusen nordmennene som årlig reiser til England for fotball og hygge.

 

- Hvordan har de norske supporterne blitt lagt merke til i Bury?

Norske supportere har blitt godt lagt merke til og har blitt tatt godt imot, både av klubb og den lokale fansen. Da undertegnede og en av mine medsvorne i supporterklubben Dino Islamagic var over tidligere i år ble vi invitert på guidet omvisning både på Gigg Lane og på det vanvittige treningsanlegget Carrington Training Centre(Ex ManCity til 2015). I høst var en gjeng fra supporterklubben å så kampen mot daværende serieleder Shrewsbury. Etter omvisning på Carrington og Gigg Lane var det match på Starkies hospitality hvor de fikk muligheten å møte direktør og spillere. Fra bunnplass vant Bury kampen 1-0 og på sosiale medier ble nordmennene bedt om å bli: ”Can you please stay in England” og " Could you guys come every week please ". Gjestfriheten som blir vist er helt ubeskrivelig noe som bidrar til at man kommer tett på klubben. I høst ble vi kontaktet av TalkSport2 fra London og på live radio ble vi intervjuet om situasjonen i Bury i radioprogrammet The72. På Twitter har vi nesten 500følgere og kun et fåtall er nordmenn.

- Hvem er tidenes Bury-spiller og har du noen høydepunkter fra din tid som Bury-supporter, som du ønsker å trekke fram?

På slike spørsmål er det lett å bli historieløs ettersom jeg kun har fulgt klubben i moderne tid, flere tiår etter storhetstiden. Jeg sendte spørsmålet til min venn i Bury, John Raftery. Han trakk raskt frem Craig Madden, klubbens mestscorende gjennom tidende. I min tid som Bury-supporter vil jeg trekke frem Ryan Lowe som siden 2009 har bøttet inn mål gjennom tre perioder. Han ble midlertidig manager i høst og er uten tvil en favoritt. Høydepunkter for en Bury-supporter er dessverre en mangelvare. Det var stort å slå Tranmere 0-1 i siste runde 2014/2015-sesongen som sendte oss til League One. Første match på Gigg Lane var også kult. Et annet høydepunkt var siste serierunde tidligere i år da Bury beholdt plassen og det tikket inn videoer på mobilen med syngende fans: ”We are staying up”.

 - Hva gikk galt for Lee Clark, og hva hvordan tror du det vil gå med Chris Lucketti?

Lee Clark gikk offensivt ut og snakket allerede da han ble ansatt i februar om ønsket sitt å ta Bury til Premier League. Det sies han reddet klubben fra nedrykk, men i mine øyne så ligger hovedårsaken til overlevelsen hos James Vaughan som scoret 24mål i ligaen. Lee Clarke fikk midler i sommer og hentet hele 21 spillere. Han sendte solide spillere som Zeli Ismail og Adam Thomsson på lån, hvor sistnevnte ble hentet inn bare uker i forveien. Rotete spillerlogistikk og svak ledelse bidro til hans avskjed. En svært upopulær mann ble erstattet med Lucketti. Lucketti, tidligere Bury-kaptein har blitt godt tatt i mot av fansen, men jeg har et for lite grunnlag til gjøre opp noen faglig vurderinger om hans manager-egenskaper. Håper han kan være mannen som redder oss fra nedrykk denne sesongen.

- Hvilke forhåpninger har du for din klubb for inneværende sesong og for fremtiden?

Etter en svært skuffende start så håper jeg vi klarer å holde plassen. Det har dessverre blitt en luke opp til trygg plass, men med spillere tilbake fra skade og forhåpentlig en ny glød i siste del av sesongen kan vi være kapable til å holde plassen. Spillerstallen skal være sterk nok. I fremtiden håper jeg at klubben kan etablere seg som en fast utfordrer til play-off i Legaue One. Kanskje vi kan få prøve oss i Championship en vakker dag.

 

Bury FC

Supporterklubb: Bury FC Norway Stiftet: 2016 Medlemstall: 10 (pr 31.05.2017) Medlemskontigent: Ordinært medlemskap: 50,- Støttemeldem: 0,- Kontaktperson: Martin Teddy Bjørn Adresse: Tjøllinggaten 26, 3112 Tønsberg Telefon: 99510042 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.: https://twitter.com/BuryfcNorway Hjemmeside: www.bury.no.

Martin Teddy Bjørn, lærerstudent fra Tønsberg, er primus motor for Burys norske supporterklubb. I samtale med SBFs utsendte forteller han om sitt kjærlighetsforhold til klubben fra Gigg Lane, som til daglig holder til i League Two.

Sist redigertonsdag, 17 januar 2018 22:51