Menu

Content

Breadcrumb

Forest Green Rovers ny medlemsklubb i Supporterunionen

Eieren av Forest Green sammen med to av de sentrale i den norske supporterklubben, Jahn Tore og Bjørn. (Alle foto: privat). Eieren av Forest Green sammen med to av de sentrale i den norske supporterklubben, Jahn Tore og Bjørn. (Alle foto: privat).

Forest Green Rovers er en av de ferskeste tilskuddene i SBF. Vi har tatt en prat med lederen i supporterklubben, Jahn Tore Nordhuus Kuntze.

Supporterklubb: Forest Green Rovers Supporters’ Club Norwegian Branch
Medlemmer: 86
Stiftet: 24.04.2012
Kontaktperson: Jahn Tore Nordhuus Kuntze
Adresse: Kleiva 11, 1534 Moss
EpostDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 90628915
Medlemskontingent: 0,-
Facebook: https://www.facebook.com/ForestGreenRoversSupportersClubNorwegianBranch/

Hjemmekampene har siden 2006 blitt spilt på The New Lawn, men i løpet av noen år skal det bygges ny stadion. Tidligere het stadion The Lawn Ground, men denne eksistrerer ikke lenger.
Av kjente spillere finnes det ikke så mange, men både Nigel Spink og Tony Daley (ex Aston Villa) spilte noen sesonger i klubben da karrierene deres var på hell. Av spillere som har tatt steget opp finnes det heller ikke veldig mange, men for noen år siden spilte Matty Taylor nesten hundre kamper for klubben, og idag spiller han for Bristol City i Championship.

- Fortell om bakgrunnen for at Forest Green Rovers ble din klubb.
Vi reiste over i oktober 2008 for å se Arsenal - Everton og bestemte oss for å ta med oss en kamp til. Den eneste kampen det var mulig å se var Forest Green - Cambridge, og selv om det høljet og var bikkjekaldt, så var opplevelsen og atmosfæren så tiltrekkende at vi ikke har reist og sett noen andre enn FGR siden.


♠ Jahn Tore N. Kuntze, første gang han var på The Lawn. Foto: Bjørn Barang.

- Hvor aktiv er den norske supporterklubben til The Green Devils?
Vi er relativt aktive på Facebook og deler nyheter og resultater. Si litt om det økologiske aspektet som ligger i bunn for tilværelsen til klubben.
I utgangspunktet lå det ikke noe økologisk aspekt i bunn for klubben. Klubben slet i bunnen av Conference (National League idag), og kjempet hver sesong mot nedrykk. Rykket faktisk ned et par ganger også, men ble reddet da andre klubber mistet lisens eller gikk konkurs. Dale Vince, eieren av Ecotricity (selger "grønn" strøm), kjøpte klubben, og har sakte men sikkert endret den i sin retning. Det begynte i det små med å slutte å selge rødt kjøtt på stadion, fram til den dag i dag da klubben er helvagansk, bruker elektriske klippere, elbiler og ekte kugjødsel på banen for å nevne noe.

♠ Dette er fra en hjemmekamp i 2010/11. Fra høyre: Jahn Tore N. Kuntze, Jacob Hegre og Bjørn Barang. Foto: Shane Healey/ProSport Images.

- Hvem er din Forest Green favorittspiller gjennom tidene?
Som normalt i de lavere divisjoner er det sjelden spillere tilbringer veldig lang tid i én klubb, men skal jeg velge en, så kommer man nok ikke utenom Reece Styche, en spiss som virkelig spilte med hjertet utenpå drakta.
Forest Green Rovers er ikke så veldig kjent i Norge, men ble vist på TV i Norge for ikke så lenge siden. Hvorfor skal flere nordmenn engasjere seg for en klubb som frister tilværelsen langt nede i nederste profesjonelle divisjon i England?
Hele stedet og atmosfæren må oppleves. Det er en helt spesiell stemning hos "The friendly club up on the hill".


♠ Fra året 2014. Fra høyre: Jacob Hegre, Bjørn Barang og Jahn Tore N. Kuntze. Foto: Shane Healey/ProSport Images.

- Har dere mange supporterturer til Forest Green og The New Lawn i løpet av sesongen?
Vi prøver å få til minimum én pr sesong, men aller helst to.

- Hvordan blir dere tatt i mot i klubben som norske supportere?
De andre supporterne synes det er veldig spesielt at vi reiser over for å støtte en klubb på nivå fem (nå fire etter opprykket i vår), men samtidig synes de det er veldig gøy, og vi blir alltid tatt godt i mot. "Alle" vil ha en bit av oss da det ikke er veldig mange andre enn de lokale som kommer på kamp. Dog skal det nevnes at det også reiser noen fra Belgia innimellom.


♠ Dette er fra Wembley i 2016. Tapte oppgjøret mot Grimsby 3-1. Reiste her alene til London den 15. mai, så kampen samme dag og reiste hjem den 16. mai, akkurat i tide for å se barnehagetoget. Fra høyre: Kevin Mullins og jahn Tore N. Kuntze. Foto: Shane Healey/ProSport Images.

- Fortell om atmosfæren på stadion og i byen? Er det stor interesse rundt klubben?
Det har seg sånn at ikke alle liker Dale Vince og det han gjør med klubben. Mange er for, og mange er i mot. Samtidig så er interessen for fotball i Gloucester relativt liten i forhold til andre deler av England. Det er stort sett rugby som er populært blant folk i gatene, men det virker som at flere og flere nå får øynene opp for FGR.
Hva er bakgrunnen for at Forest Green Rovers har slitt langt nede i League Two sesongen 2017/18? Hvordan er dere fornøyd med sesongen så langt?
Det tok nok litt tid å bli vant med nivået, og etter det vi har sett så skiller det nok noe på typen fotball som spilles i League Two kontra National League. FGR spiller (etter at Mark Cooper tok over) en type fotball der ballbesittelse er i fokus. De siste fem kampene er vi ubeseiret (vi slo blant annet Coventry borte), og det virker som at vi når har begynt å ta nivået. Det blir spennende å følge med utover, og jeg mener og tror at vi skal kunne komme oss på øvre halvdel denne sesongen.
Klubbens største meritter så langt? Si litt om historien til klubben? Har klubben økonomi til å forsterke klubben i januar?
Klubben vant FA vase i 1981/82, og det er vel den eneste pokalen det går an å skryte noe av. Finalen den gang ble spilt på Wembley akkurat som opprykksfinalen tidligere i år hvor vi beseiret Tranmere. Klubben har aldri tidligere vært like høyt i divisjonssystemet som nå, men var stabile i bunnen av Conference i flere år før Dale Vince kom til klubben. Når det gjelder forsterkninger i januar, så antar jeg at de spillerne Mark Cooper eventuelt vil ha, har Dale Vince lommebok til å hente.
Er det realistisk å tro at klubben vil klatre i divisjonssystemet de kommende sesongene?
Ja, vi må jo tro på det, og eieren har sagt at på kort sikt så tar man høyde for å komme seg til Championship. Det planlegges allerede en ny stadion (laget av tre!), så ambisjonene er det ihvertfall ikke noe i veien med, sier Kuntze.

Sist redigerttirsdag, 02 januar 2018 19:20