Menu

Content

Breadcrumb

Presentasjon av supporterklubben til Aldershot Town

Vi har slått av en prat med lederen i en av de ferske medlemmene i Supporterunionen for Britisk Fotball, Vegar Myrbakken i Aldershot Town sin norske supporterklubb.

Supporterklubb: Aldershot Town FC - Supporters of Norway
Medlemmer: 6
Stiftet: 2008
Kontaktperson: Vegar Myrbakken
Adresse: Børkesvevegen 80, 2386 Brumunddal
Telefon: 97669839
Medlemsblad: Ingen
Kontingent: Kr 100,- pr sesong
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Facebook: https://www.facebook.com/groups/ATFCSON/

 Fortell om bakgrunnen for at det ble Aldershot som ble din favorittklubb.

- Da jeg var yngre fant jeg på ett fotballkort en spiller som hadde spilt hos Aldershot FC. Hvem det var husker jeg ikke, men noe med navnet på laget som satte seg. Når jeg tilfeldigvis kom over Aldershot Town FC på nettet i voksen alder, så var det ikke noe tvil om at jeg skulle starte en supporterklubb for Aldershot. Siden har det bare ”ballet seg på”.

Hvor aktiv er den norske supporterklubben til "The Shots"?

- I starten (2008-2011) var vi veldig aktive. Det var årlige turer til England, vi deltok ett år i supportercupen (som dog ikke var noen sportslig suksess...), vi hadde månedlige nyhetsbrev og vi oppdaterte hjemmesiden omtrent daglig. Nå om dagen så er vi mest aktive på Facebook, med blant annet en tippkonkurranse foran hver kamp hvor hovedpremien blant annet er en Shots-drakt. Samtidig oppdaterer undertegnede hjemmesiden vår (aldershot.no) så fort det skjer noe og ifbm hver kamp. På hjemmesiden vår finner man også litt om våre turer og hva vi har gjort opp gjennom årene.

Hvem er din Aldershot favorittspiller gjennom tidene?

- Veldig fristende å si Teddy Sheringham som jo de fleste vet hvem er. Han hadde noen kamper på lån i Aldershot før han kom til Tottenham. Var vel mens han var i Millwall, hvis jeg ikke husker helt feil. Men spillere som Luke Guttridge og Danny Hylton er jo spillere vi har sett live på The Rec, så de er jo klart noen av de som skiller seg ut. Hylton VAR en notorisk målscorer, mens Guttridge herjet på Shots midtbane. Må jeg velge en så velger jeg Luke Guttridge, for han har vi også møtt.

Aldershot er ikke så veldig kjent i Norge. Hvis du skulle reklamere for klubben for å skaffe flere medlemmer til supporterklubben, hva vil du si?

- Hvis du er lei av pengejaget i Premier League og har mer interesse for grasrotfotballen som vi har, så er Aldershot laget. I tillegg har vi den beste konkurransen for lag i lavere divisjon for en norsk supporterklubb, med vårt ukentlige høydepunkt i form av konkurransen på Facebook. Hvem vet – blir vi mange nok og interessen er der, er det ikke meg i mot å ta turen over igjen for å se Aldershot live på EBB Stadium.

Har dere mange supporterturer til Aldershot i løpet av sesongen?

- Som tidligere nevnt, så var vi veldig aktive i starten, men dette har dabbet av de siste årene. Skulle gjerne ha vært over i hvert fall en gang pr år, men når jobb og familie krever sitt så blir det så som så. Så svaret på spørsmålet er 0 pr dags dato, men blir interessen stor nok igjen tar vi turen vi!

Hvordan blir dere tatt i mot i klubben som norske supportere?

- Jeg husker godt de par første turene vi hadde. Det var nestleder Arne Kristiansen og undertegnede som dro på den første turen vi hadde. Vi ble jo tatt i mot som helter, vi ble introdusert i pausen på kampen vi så, påspandert øl, etc. Og det er jo klart at en liten klubb som Aldershot får norske fans på kampene, så blir det gjort stas på de tilreisende.

* Her får norske representanter for supporterklubben ta bilde med hele laget og støtteapparatet i forkant av kampen mot Shrewsbury.

Hvordan er atmosfæren på stadion og i byen? Er det stor interesse for klubben?

- Klubben og byen er liten, med ett slitt stadion. Det er plass til ca 7100 tilskuere på EBB Stadium, eller The Rec som den kalles på folkemunne. Byen er vel på størrelse med Hamar. Kanskje litt mindre. En liten engelsk by med sjarm J. Interessen rundt klubben er jo veldig på det lokale plan, som jo så mange andre steder i England. Mange i og rundt Aldershot er intressert i hvordan det går og det er viktig at de har en klubb der også. Man merker det når man er på kampene at det er viktig for dem at de kan komme annenhver lørdag på kamp og ta sine ”pints”.

Hvor ender Aldershot Town sesongen 2017/18 og hvor fornøyd er dere med sesongen så langt?

- Det store målet er jo selvsagt opprykk til League Two. Vi har hatt en god start på sesongen og ligger pr i dag bare noen få poeng unna playoff. Og det er nok der vi tar sikte på å ende også. I fjor spilt vi playoff mot Tranmere, hvor vi røk. Og i år er målet playoff-finale på Wembley. Og hvem vet – klarer vi det så muligens med noen norske fans på tribunen.

Hva er klubbens største meritter så langt? Aldershot Town oppsto da Aldershot FC gikk konkurs. Si litt om historien til klubben.

- Som tidligere nevnt er det viktig for folkene i og rundt Aldershot by at de har ett fotballlag. Og det er klart at når klubben slet som de gjorde økonomisk på 90-tallet, så trådte en gruppe ivrige Aldershot-supportere frem og stiftet Aldershot Town når Aldershot FC gikk konkurs i 1992. Samme skjedde for noen år tilbake når Shots rykket ned fra League Two. Da trådte folk sammen og samlet inn nok penger til at ikke klubben skulle bli slått konkurs igjen, selv om det var nære på. Klubben havnet under administrasjon men kjempet seg ut av dette. Største merittene for Aldershot Town er nok noen enkeltkamper i Ligacupen. Vi møtte jo Manchester United i ligacupen i 2011, mens vi slo ut West Ham på Upton Park i samme cup i samme år FØR møtet med United. Ellers er det en liten klubb med få titler vi har med å gjøre her. En kamp i 3.runde i FA-cupen på Anfield eller Old Trafford hadde jo gjort seg, men det blir vanskelig når de taper 5-0 mot Shrewsbury i 1.runde nå nylig.

Er det vanskelig å følge med en favorittklubb som frister tilværelsen under divisjonssystemet?

- Nei, jeg synes ikke det. Vi har internett nå til dags og de fleste kampene kan høres på nettradio, så vi får med oss det meste som skjer ja.

Er det realistisk å tro at klubben vil klatre i divisjonssystemet de kommende sesongene?

- Hadde jo vært gøy med det, men da må mye skje. Som for eksempel en ”rik onkel” som ankommer Aldershot og forelsker seg i byen og klubben. Dessuten må nok stadion oppgraderes noen hakk. Pr i dag er vi nok ikke bedre enn ett National League-lag – dessverre. Men jeg vet at manager Gary Waddock har ambisjoner her, som styret også har, og League Two er absolutt innenfor den rekkevidden, sier Vegar Myrbakken i Aldershot Town sin norske supporterklubb.

* Leder for Aldershot Town sin norske supporterklubb, Vegar Myrbakken (til venstre) og nestleder Arne Kristiansen (i gult) sammen med en av de store heltene fra favorittklubben Luke Guttridge.


Sist redigerttirsdag, 28 november 2017 16:54