Menu

Content

Breadcrumb

Gutten som bare vil spille fotball

Han er ønsket av så å si alle klubbene i Premier League, men Will Hughes blir heller i Championship hos Derby – for der vet han at han får spille.

-Noen unge spillere på 20-21 år i de store Premier League-klubbene er fornøyde med bare å være der, sitte på benken og tjene store penger. Det er ikke noe for meg, slår Hughes fast i et intervju med avisen Derby Telegraph.

Har du fulgt med på engelsk fotball de siste fem-seks sesongene, har du sikkert hørt om den lysluggede 21-åringen. Han debuterte for Derby som 16-åring og slo gjennom med et brak. De siste sesongene er det bare skader som har kunnet holde ham ute av laget. Med sin intelligente teknikk, strålende pasningsfot, enorme innsats og voksne holdninger har han dominert midtbanen og frustrert mang en motstander av ”The Rams”, som Derby County kalles.

Som 21-åring har han allerede passert 160 offisielle kamper for Midlands-klubben. Han er blitt sammenlignet med legender som Xavi og Iniesta, og sier selv at han har lært mye av å studere Spanias store midtbanestjerner.

Blant klubbene som har vist stor interesse for Hughes er både Barcelona, Liverpool, Arsenal, Manchester City og stort sett hele Premier League.

-Jeg har vært linket til alle mulige klubber siden jeg var 16 år, men jeg har egentlig aldri ønsket å dra noe sted, sier Hughes, som er fast på det engelske U21-landslaget. Der debuterte han som den nest yngste gjennom tidene. Bare Arsenals Theo Walcott har vært yngre.

William James Hughes, som er den unge midtbanestjernens fulle navn, skammer seg overhodet ikke over å spille på engelsk fotballs nest øverste nivå. For denne unggutten teller det mye mer å spille kamper uke inn og uke ut enn å ha navnet til en såkalt toppklubb på ryggen og sitte med rumpa på benken eller slite på reservelaget.

Men selv om det engelske stortalentet har valgt en annen vei mot toppen enn for eksempel norske Martin Ødegaard, er ambisjonene store og målet selvsagt klart: Det er å få spille på det engelske A-landslaget og i Premier League, med Derby. Sist sesong ble det stopp i semifinalen i playoff mot Hull, og to sesonger før tapte da 19-årige Hughes og Derby bittert og ufortjent playoff-finalen 0-1 mot QPR på Wembley foran 87.348 tilskuere.

Denne våren kjemper Hughes og Derby for fjerde sesong på rad i toppen av Championship, og kanskje får Will Hughes snart oppfylt drømmen om spill i Premier League. Da vil en hel fotballverden bli kjent med Derbys unge midtbanejuvel.

Tekst: Nils Johan Dahl

Supporterklubbens adresse: www.derbycounty.no

FAVORITT: Will Hughes stiller ofte opp for supporterne. Her er han sammen med Jon Derby Gjeilo foran FA-cupkampen mot Leicester i januar. Jon, som er medlem av Derbys norske supporterklubb, har faktisk tatt navnet til sin engelske favorittklubb som offisielt mellomnavn.

SENTRAL: Will Hughes i aksjon. Målet er spill på det engelske A-landslaget og i Premier League med Derby.

Sist redigertfredag, 03 februar 2017 06:25