Menu

Content

Breadcrumb

Velkommen til styret i SBF - Harald Unhjem

Det var med stor glede vi ønsket Harald Unhjem velkommen som nytt styremedlem i SBF. Harald er en dedikert supporter som setter samarbeid og brobygging mellom supporterklubbene høyt. Han har vært Chelsea FC supporter siden 1970 og har dermed vært med på mange vesentlige endringer i London klubben.
Advokat av yrke og en meget populær mann i det norske Chelsea supportermiljøet. Nå vil SBF få gleden av hans kunnskaper og erfaringer. Her følger noen spørsmål til Harald, som er bosatt i Oslo.

1. Chelsea FC er din klubb. Når og hvordan ble du supporter av London klubben?

♥ Jeg ble supporter som ung gutt i 1970 da jeg lå med hodet inne i Sølvsupern og hørte på cupfinalen mellom Chelsea og Leeds.

2. Du har en rolle i Chelsea supporterklubb. Kan du fortelle hva den går ut på.
Jeg er leder av Rådet i CSN. Rådet er et organ som har til formål å fungere som en «tenketank» for styret hva gjelder aktiviteter.
Rådet er dessuten et delvis utøvende organ, og jeg kan fortelle at Rådet har etablert en rabattavtale med et hotell i London for medlemmene av CSN.


3. Hva betyr det for deg å ha en norsk supporterklubb for Chelsea FC?
Det betyr svært mye i form av opplevelser sammen med likesinnede. Vi er dessuten ikke større i CSN enn at vi er som en stor familie.

4. Fortell om din første tur til Stamford Bridge og London.
Min første tur til Stamford Bridge var en iskald novemberdag i 1990. Chelsea spilte mot Oldham og tapte 0-1. Gunnar Halle scoret det eneste målet.


5. Hvordan blir norske Chelsea supportere mottatt av lokale supportere?
Norske supportere blir svært godt mottatt av sine britiske «brødre og søstre». Selv har jeg svært mange gode venner blant disse som jeg treffer jevnlig. Det kan virke som om de forstår at vi i CSN ikke er vanlige «turister», men genuine supportere.


6. Hvem er din all-time favoritt spiller for Chelsea FC?
Min all-time favoritt er uten tvil Peter Osgood. Som døde alt for tidelig. Han ble 59 år, men satte dype spor i Chelsea FC. Han spilte for klubben under to perioder. Mest suksess hadde han i sin første perode, fra 1965 til 1974. Peter scoret da hele 103 mål på 279 kamper.

 7. Hvorfor vinner Chelsea FC Premier League 2016/17?
Vi vinner forhåpentligvis PL fordi vi har svært gode spillere og en fantastisk dedikert manager som får spillergruppa til å fungere som et lag.


8. Hvem er den viktigste spilleren i din klubb denne sesongen?
Vanskelig spørsmål, men det må bli enten Eden Hazard eller Diego Costa.
Skal jeg velge, må det bli Diego Costa fordi Conte har «fått kontroll» på ham, og ikke minst fordi han scorer mange og viktige mål.


9. Hva er din favoritt pub i nærheten av Stamford Bridge?
Min favorittpub er nok «Fox & Pheasant». Jeg kjenner eieren svært godt etter hvert, og blir bestandig tatt godt imot.


10. Supporterunionen for Britisk Fotball betyr samhold på tvers av supporterklubber. Tror du SBF har en viktig rolle i fremtidens supporterkultur i Norge?
Ja, jeg tror SBF har en svært viktig rolle å spille også fremover. Jeg er svært opptatt av å dele den gleden og lidenskapen vi har også med de yngre.
Jeg tror også SBF har en svært viktig rolle å spille som brobygger mellom de ulike supporterklubbene (supportercupen som eksempel) og ikke minst som en forenende kraft for å holde sammen noe vi alle er opptatt av. I det siste ligger at jeg er opptatt av samarbeid på tvers av de ulike supporterklubbene fremfor at vi kaster bort tiden med å mobbe hverandre.


11. Om du kunne velge ut et Chelsea FC lag opp igjennom historien.
Vanskelig å sette opp et historisk CFC-lag, men jeg prøver meg med følgende variant som blir en blanding av gammelt og nytt:
Peter Bonetti, Cesar Azpiliqueta, John Terry, Ron Harris, Dan Petrescu, Eden Hazard, Frank Lampard, Dennis Wise, Charlie Cooke, Gianfranco Zola og Peter Osgood.

 

Sist redigertmandag, 26 desember 2016 16:18