Logo
Skriv ut denne siden

Are Guttelvik er Årets Supporter 2014/15

Are Guttelvik er Årets Supporter 2014/15

SBF har den glede å presentere de tre beste kandidatene til å bli Årets Supporter 2014/2015. Kåringen og utmerkelsen blir presentert under TV 2 Sport premium sendingene den siste helgen i april. Dette vil bli en spesialsending hvor TV2 flytter ut fra sitt faste studio i Bergen og til spesielt egnede lokaler i Haugesund.

Finalist 1.

Navn: Stian Refvik
Klubb: Manchester United

         

Jeg vil gjerne nominere Stian Refvik til årets supporter. Han bidrar utrolig mye til et fantastisk miljø vi har i forbindelse med United sine kamper.
Vi samles en gjeng fra 23-65 år og ser kamper sammen i Unitedkjelleren på Mariero. Dette er en privat kjeller som Bent Lie har bygget om til Unitedkjeller. Her er det kinostoler med Unitedlogo, egen Unitedbar med tappetårn, bilder og skjerf ann mass. Stian er forsanger og drar alltid i gang sanger og heiarop. I tillegg bidrar han som vert på gruppens julebord og er et midtpunkt på den årlige turen vi har bort til Manchester. Han fungerer som en guide i Manchester og tar med alle rundt og viser plasser bare de innfødte i Manchester vet om.

Stian er materialforvalter for tippeligalaget til Viking og har derfor oppgaver knyttet til dette under den norske sesongen. Derfor merkes det virkelig når han ikke er i United-kjelleren og ser kamp. Stemningen er ikke i nærheten av å være den samme som når Stian er på plass. Stian har plukket opp sangene fra Uniteds egen forsanger Pete Boyle som etter hvert er blitt en god venn av Stian. De utveksler sms-er med ideer om nye Unitedsanger og prater alltid sammen når Stian er i Manchester.

Stian stiller alltid i fullt Unitedutstyr på kamp, og det er veldig viktig for han at han har samme farge på drakten som laget spiller med. Noen ganger har han måtte skifte rett før kampstart da United har spilt i blått framfor hvitt på bortebane. Han tar aldri av seg overtrekksdrakten før like før kampstart og starter alltid med en sang før han setter seg til rette. Han har stort sett to sett av alle draktene til United hvert år. Jeg tør påstå at ingen har mer Uniteddrakter enn Stian.

Stian har også sesongkort på Old Trafford og er borte så ofte han kan, men økonomi og jobb gjør at han ikke kan reise på hver eneste kamp.

I gjengen vår går han ofte under kallenavnet Donald, da han er veldig uheldig med valg av kamper. Det er vel ingen i norgeshistorien som har flere tap/poengtap på Old Trafford som han. Men allikevel reiser han bort 5-6 ganger i året. I tillegg til et vanvittig engasjement for United er han overraskende lik Uniteds midtbanespiller Mata. Noen lurer på om de er skilt ved fødselen.

Stian lever og ånder for United, og resultatene spiller ofte inn på humøret til den normalt så humørfulle fotballidioten fra Stavanger.

Mvh
Christian Lie

Finalist 2.

Navn: Are Guttelvik
Klubb: Scarborough Athletic FC

         

Eg vil med dette nominera Are Guttelvik til Årets Supporter 2014/15. Guttelvik har følgt Scarborough AFC gjennom tjukt og tynt i snart ein mannsalder. Og her lyt det seiast at det har vore lite tjukt og mykje tynt. Nedrykk frå ligasystemet seks minutt på overtid i 1999, to ytterlegare nedrykk i løpet av dei neste åra før klubben til sist vart slege konkurs sumaren 2007. Lukkelegvis vart ein ny klubb stabla på beina same sumaren. Frå starten nedst i divisjonssystemet har klubben no klatra opp to divisjonar – til Evostik Northern League Division One.

Guttelvik har ikkje vorte nemneverdig affisert av all motgangen. Tvert om. Lik ein Sisyfos tek han motet til seg kvar einaste sumar og reiser over for å følgja laget i pre-season. I fjor tok han eit år fri frå jobben for å følgja Boro både heime og borte. Han vart då nominert til same utmerking (Årets Supporter) i England. Så til kjernen i saka: Denne sesongen er Guttelvik blitt tilnærma adla, det vil seia utnemnd til livsvarig æresmedlem av klubben – på bakgrunn av hans langvarige støtte. Guttelvik har mellom anna betalt for treningsfasilitetane til fyrstelaget og har gitt ei monaleg støtte til klubben slik at dei kan signera spelarar dei elles berre kunne drøyma om. Det er tale om ein totalsum på £25,000. Elles kan det nemnast at Guttelvik har reist over til 15 kampar denne sesongen.

Det er mi von at de tek det rette valet og gjev Are Guttelvik den utmerkinga han fortener.

Mvh Rune Kjempenes

Finalist 3.

Navn: Sven Ole Høvring
Klubb: Derby County

         

Sven Ole Høvring (til venstre) sammen med Conor Sammon

Jeg lanserer med dette Sven Ole Høvring (24) fra Derbys supporterklubb som Årets supporter!
Bakgrunnen er en særdeles omfattende og lidenskapelig innsats for Derbys supporterklubb gjennom flere år.

Sveno, som vi kaller ham, kom inn som styremedlem i vår supporterklubb som 18-åring i 2009, med hovedansvar for internett. På årsmøtet i 2011, som ble avholdt mellom kampene våre i Supportercupen på Snarøya, ble han valgt til supporterklubbens leder, noe han har vært siden.

Han kom inn som et ungt friskt pust og har sørget for fornyelse i vår veletablerte supporterklubb, som er Norges nest eldste, og som støtter et lag det ikke alltid er like enkelt å være supporter av!

Etter at Sven Ole overtok har vår årlige tippekonkurranse hatt rekorddeltagelse, og nettsidene er fornyet og har fått skryt i den årlige kåringen til SBF.

En egen Facebook-gruppe for supporterklubbens medlemmer er etablert og har blitt en stor suksess, med stor aktivitet og diskusjon.

Sven Ole studerte to år i England, «tilfeldigvis» i Loughborough like utenfor Derby, og her knyttet han gode kontakter i Derby County, noe som var til enorm hjelp da nesten 60 av våre medlemmer fikk billetter til playoff-finalen i fjor (en finale vi for øvrig helst vil glemme).

Ikke minst har Sven Ole stått bak supporterklubbens påsketurer de tre siste årene, turer som har vært en stor suksess med om lag 50 deltagere begge de to siste årene. Det er ikke dårlig i en supporterklubb med om lag 350 medlemmer.

Og tross sin unge alder er han en erfaren groundhopper, noe følgende tall viser: I en alder av 24 år har Sveno sett over 50 Derby-kamper hjemme og nesten 50 borte, til sammen 99 Derby-kamper, og over 120 kamper i Storbritannia totalt. Han har allerede vært på om lag 60 baner i Storbritannia (hvorav i underkant av 50 baner på SBF-listen).
Han har også opplevd alle supporteres våte drøm – nemlig å spille kamp i England for sitt favorittlag. Dette var litt av en opplevelse og noe han kan fortelle mye om.

Jeg har samlet noen uttalelser fra deltagere på årets påsketur om Sven Ole:
- Jeg har bare gode erfaringer å melde om. Han legger ned mye tid for at andre skal få en god opplevelse (Jarle).
- Sveno har kontroll. Alt er «tima og tilrettelagt» og går som smurt (Åge).
- Pliktoppfyllende, engasjert, løsningsorientert. En ekte supporter (Jon).
- Vennligheten selv. Meget imøtekommende når det gjaldt bestilling av billetter, reiserute, innmelding mm. Ringte personlig hjem til meg og gjorde oppmerksom på flytting av kamper, togtider som ville passe og lignende. Bedre formann finnes neppe hverken her til lands eller andre plasser (Jostein).
- En fantastisk supporterleder. Vi kunne ikke hatt en bedre leder (Geir).
- Gjorde en glimrende jobb med hele turen, både i forkant og underveis. Turen ble 100 % vellykket, selv om det hadde smakt ekstra bra med 6 poeng istedenfor kun 4... Dette kan vi jo ikke klandre Sveno for (Roald).
- Svært kompetent og kunnskapsrik om Derby og har opparbeidet en unik kontakt med klubben som alle medlemmer av DCSCNB nyter godt av. Hans væremåte og oppriktige nysgjerrighet har åpnet mange nye dører. Han har et pågangsmot og entusiasme som har skapt en ny giv i Norges nest eldste supporterklubb, og har gjort at vi i dag opplever en supporterklubb som er mye mer aktiv enn noensinne og det med en godt voksen alderssammensetning (Torleiv).
- Ordner alt for alle når det gjelder Derby County. En suveren leder. Ordnet treningsleir for sitt juniorlag (Kopervik) til Derby da han selv var siste års juniorspiller (Finn Morten).

Med hilsen
Nils Johan Dahl,
styremedlem Derby County Supporters Club Norway Branch,

Sist redigertonsdag, 13 mai 2015 14:36
Kopirett © Supporterunionen for Britisk fotball